Μια νέα κατηγορία ο χ ημάτων, αυτή των Cross, εγκαινιάζει πλέον στην γκάμα της η VW, με πιο ξεχ ωριστό σημείο το υπερυψωμένο αμάξωμα και τα διάφορα προστατευτικά. Μετά τα Cross Ρolo και Cross Τouran, προστίθεται από φέτος και το Cross Golf.
▅ Και το Cross Golf ακολούθησε τη συνταγή του Cross Ρolo. Μοιάζει με τζιπ, αλλά δεν διαθέτει τετρακίνηση. Έχει όμως υιοθετήσει κάποια άλλα χαρίσματα που προσφέρουν τα τετρακίνητα μοντέλα. Για παράδειγμα η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 20 εκατοστά, όσο δηλαδή είναι η απόσταση του πατώματος ενός SUV από το έδαφος. Περιμετρικά από τους προφυλακτήρες υπάρχουν τα γκρι προστατευτικά πλαστικά, ενώ πιο ενισχυμένοι είναι και οι θόλοι. Όλα τα παραπάνω στοιχεία- σε συνδυασμό με τις μεγάλες ζάντες 17 ιντσών που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό- δίνουν τη δυνατότητα στο Cross Golf να βγει με μεγαλύτερη άνεση εκτός δρόμου!

Κάτω από το καπό θα υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης, 1,6 λίτρων με 100 ίππους και 1,4 ΤSi με 140 ίππους. Ίσως να δούμε στη γκάμα των μοτέρ του Cross Golf και ντίζελ κινητήρες 1,9 και 2 λίτρων με 105 και 140 ίππους. Το νέο μοντέλο με την off road εμφάνιση αναμένεται να το δούμε στην ελληνική αγορά στα μέσα του 2007.