Η Μercedes με το πειραματικό Οcean Drive κάν ει επίδειξη χλ ιδής, προκαλώντας τους ανταγωνιστές της με ένα μοντέλο που η πολ υτέλεια δεν έχ ει οροφή!
▅ Το Οcean Drive έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των πλουσίων χάρη στην άφθονη χλιδή που το περιβάλλει, αλλά και τον εξοπλισμό του που απευθύνεται μόνο σε εκατομμυριούχους! Το κόνσεπτ μοντέλο με τον χλιδάτο χαρακτήρα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, καταλαμβάνοντας την περίοπτη θέση στο περίπτερο της γερμανικής φίρμας. Αποτελεί μια κάμπριο πρόταση στην κατηγορία των υπερπολυτελών μοντέλων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από τη γερμανική εταιρεία αν θα βγει στην παραγωγή.

Η σχεδίασή του δεν ακολούθησε τις αυστηρές νόρμες που τηρεί το γερμανικό αστέρι σε όλα τα μοντέλα της. Ουσιαστικά, το σχεδιαστικό τμήμα της Μercedes αυτοσχεδίασε και ιδού το αποτέλεσμα.

Το Οcean Drive είναι ένα τετραθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες, ώστε πρωτίστως η πρόσβαση των επιβατών να γίνεται με τον πιο εύκολο τρόπο.

Για την επίτευξη του στόχου χρησιμοποιήθηκε το πάτωμα της S600, ενός μοντέλου που διαθέτει μεγάλο μεταξόνιο και μετατρόχιο.

Η εμφάνιση αν και έχει διαφοροποιηθεί διατηρεί την εταιρική ταυτότητα του μοντέλου. Έχει τη γνώριμη μάσκα με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει το αστέρι της εταιρείας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των φωτιστικών σωμάτων είναι ότι φέρουν την τεχνολογία LΕD. Επίσης, τα μεγάλα πλαϊνά παράθυρα δεν έχουν τις κλασικές ενδιάμεσες κολώνες, ίσως για να μη μειώνεται η ορατότητα των πίσω επιβατών. Η οροφή είναι υφασμάτινη και όχι μεταλλική, πιθανόν για την επίτευξη χαμηλότερου συνολικού βάρους. Εντυπωσιακές σε σχεδίαση (με άφθονο νίκελ και δεκάδες ακτίνες) είναι και οι ζάντες του χλιδάτου κάμπριο μοντέλου, ενώ από τις πόρτες απουσιάζουν οι χειρολαβές, μάλλον για χάρη της αεροδυναμικής.

Ο εξοπλισμός του φουτουριστικού μοντέλου περιλαμβάνει τα πάντα αν και η γερμανική εταιρεία δεν έχει δώσει ακριβή στοιχεία για τα ηλεκτρονικά τερτίπια που φροντίζουν τους επιβάτες ώστε να νιώθουν ότι ταξιδεύουν σε διακεκριμένη θέση. Το σίγουρο είναι ότι το μεγάλο κάμπριο μοντέλο διαθέτει ένα ειδικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο κρατά ζεστούς τους επιβάτες χάρη στον θερμό αέρα που βγαίνει από τα προσκέφαλα των καθισμάτων.