ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη συμπεριφορά στο Αιγαίο θα συζητήσουν, μεταξύ των άλλων, οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας που θα συναντηθούν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση των κ.κ. Ε. Μεϊμαράκη και Β. Γκιονούλ θα γίνει στο περιθώριο ιδιωτικής επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στην Πόλη, για να παρακολουθήσει μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, εντάσσεται στη συμφωνία των δύο υπουργών τον περασμένο Σεπτέμβριο για ανταλλαγές επισκέψεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η συνάντηση- έστω και με άτυπη ατζέντα- συμβάλλει στη διατήρηση του καλού κλίματος που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Κατά τις πληροφορίες, συμφωνία για συγκεκριμένες πτυχές του Κώδικα Συμπεριφοράς αεροσκαφών και πλοίων στο Αιγαίο, που είχαν συζητήσει οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ κ.κ. Χηνοφώτης και Μπουγιούκανιτ, δεν θα υπάρξει σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, διάφορες ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων των στρατιωτικών αναμένεται να αξιολογηθούν, ενώ «ένα βήμα πιο πέρα» αναμένεται να πάνε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αφορούν την κοινή παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μεϊμαράκης που θα καλέσει τον κ. Γκιονούλ στην Αθήνα, θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Παρασκευή.