Μάζεψε όσα «άρματα μάχης» μπορούσε, μετά έριξε τη «βόμβα» του και δεν αποκλείεται να φθάσει μέχρι και τη χρήση… ρουκέτας! Η επιθυμία και το κίνητρο να κατακτήσει στο «σπίτι» του τη φετινή Ευρωλίγκα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό αρχικά να δημιουργήσει ένα ρόστερ γεμάτο ποιοτικούς παίκτες, εν συνεχεία- με πλήρη μυστικότητα- να προσθέσει τον Βούγιανιτς (η βόμβα που λέγαμε) και δεν είναι διόλου απίθανο να ντύσει ξανά στα «πράσινα» τον Βασίλη Σπανούλη, που ως γνωστόν ανήκει στους Ρόκετς.

Οι «πράσινοι» έχουν ανοιχτή γραμμή με τον Έλληνα άσο, ο οποίος στο «αφιλόξενο» Χιούστον όπου βρίσκεται, νιώθει ότι πίσω στο ΟΑΚΑ το ερμάριό του στα αποδυτήρια του ΠΑΟ τον περιμένει κλειδωμένο, για την περίπτωση που αποφασίσει να ξαναπεράσει τον Ατλαντικό.

Ευθεία πρόταση δεν του έχει γίνει. Ούτε επίσημα oύτε καν ανεπίσημα. Άλλωστε δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο (οι Ρόκετς έχουν οψιόν για τον τρίτο χρόνο). Γνωρίζει όμως πως αν «σπάσει» το συμβόλαιό του, ο Παναθηναϊκός θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του και θα του προσφέρει το κίνητρο να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε ένα «εντός έδρας» φάιναλ φορ.

Σύμμαχος του Παναθηναϊκού είναι το μόνιμο… παρκάρισμά του στον πάγκο των Ρόκετς σε συνδυασμό με την εκφρασμένη αρνητική διάθεση που διακατέχει τον προπονητή του, Τζεφ Βαν Γκάντι, για τον Έλληνα παίκτη.

Από τις 20/11, όταν μετά τους 10 πρώτους αγώνες της ομάδας του ο Σπανούλης πήρε πρώτη φορά διψήφιο χρόνο συμμετοχής (17΄ με αντίπαλο την Ουάσινγκτον) για 12 σερί αγώνες είχε σημαντική αγωνιστική παρουσία. Με μέσο όρο 14 λεπτά συμμετοχής, ο «V-Span», όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ, έμοιαζε να βρίσκει τον δρόμο του. Η επιστροφή του τραυματία Μπόνζι Ουέλς και η προτίμηση του Βαν Γκάντι στον πλέι μέικερ, Τζον Λούκας έριξε τον «Κill Βill» από την τέταρτη στην έκτη θέση τής σχετικής λίστας των γκαρντ (υπάρχει και ο τραυματίας Μπομπ Σούρα), με αποτέλεσμα στα τελευταία 11 ματς να μην πάτησε παρκέ στα 8, έχοντας πέσει σε μ.ο. χρόνου συμμετοχής σχεδόν στο μισό λεπτό!

Ο Λαρισαίος έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι δεν το βάζει κάτω και ξέρει να «παλεύει». Αλλά, όπως και να έχει, όταν γνωρίζεις πως ο προπονητής σου ουσιαστικά δεν σε υπολογίζει (ο Βαν Γκάντι θεωρεί ότι ο Σπανούλης, παρότι στην Ευρώπη μπορούσε να παίξει άριστα στο «1» και στο «2», δεν είναι ούτε «άσος», ούτε «δυάρι»), χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσεις την προσπάθεια. Ενδεχομένως, ο Έλληνας άσος να επιδιώξει συνάντηση με τον Βαν Γκάντι, προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις του και εκεί μια πολύ πιθανή περίπτωση είναι ο Αμερικανός να του προτείνει να αγωνιστεί σε ομάδα του ΝΒDL (θυγατρική Λίγκα του ΝΒΑ, όπου οι ομάδες του στέλνουν παίκτες για να έχουν χρόνο συμμετοχής και ανάλογα με την πορεία τους αποφασίζουν αν θα τους εντάξουν ξανά στο ρόστερ τους), ή να του εξηγήσει πως τουλάχιστον για εφέτος δεν τον έχει στα πλάνα του.

Τέλος πάντων, αν τα όσα ακούσει από τον προπονητή του δεν του είναι ευχάριστα, τότε όλα θα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά!