Ηπερίοδος των γιορτών φαίνεται πως εμπνέει τον Γιώργο Σαμαρά, καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής πέτυχε το τρίτο του γκολ σε διάστημα έξι ημερών.

Αυτή τη φορά ο διεθνής στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε με πέναλτι εναντίον της Σέφιλντ Γουένζντεϊ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά οι «Πολίτες» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση, καθώς ο ΜακΝιλ οδήγησε το ματς στην ισοπαλία (1-1) και τον επαναληπτικό.

Ο Σαμαράς είχε πετύχει δύο ακόμα γκολ την Πρωτοχρονιά στη νίκη της Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ επί της Έβερτον. Η τελευταία γνώρισε χθες τη συντριβή στο Κύπελλο από την Μπλάκμπερν με 4-1.

Το κάστρο της Λίβερπουλ, το Άνφιλντ, γκρέμισαν τα «κανόνια» της Άρσεναλ (3-1) και έθεσαν την κάτοχο του Κυπέλλου Αγγλίας νοκ άουτ από τη διοργάνωση.

Δύο ομάδες της 3ης κατηγορίας, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Σουόνσι, πέτυχαν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Σόλσκιερ στις καθυστερήσεις κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Άστον Βίλα. Στο ματς αυτό έκανε ντεμπούτο με τη Γιουνάιτεντ ο Σουηδός Χένρικ Λάρσον, ο οποίος άνοιξε μάλιστα και το σκορ.

Δύο κεραυνοί του Τσέχου Τόμας Ροζίτσκι και ένα γκολ του Τιερί Ανρί έβαλαν τέλος στο αήττητο της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, καθώς οι «κόκκινοι» δεν είχαν ηττηθεί σε εσωτερικές διοργανώσεις από τις 20 Οκτωβρίου του 2005, έχοντας συμπληρώσει 20 ματς.

Το σκορ (3-1) αδικεί τη Λίβερπουλ που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο αύριο το βράδυ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Να σημειωθεί πως ο Βενγκέρ διεκδικεί με την Άρσεναλ την κατάκτηση του πέμπτου Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ανέλαβε τους «κανονιέρηδες». Ήττα- σοκ από τη Σουόνσι (3ης κατηγορίας) γνώρισε στην έδρα της η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Πρέμιερ Λιγκ) με σκορ 30. Εξίσου σπουδαία ήταν και η νίκη- πρόκριση της Νότιγχαμ Φόρεστ (επίσης 3ης κατηγορίας) με 2-0 επί της Τσάρλτον. Η Πόρτσμουθ έκλεψε τη νίκη από τη Γουίγκαν με γκολ του Κανού στις καθυστερήσεις (21), ενώ ο Ιρανός Αντράνικ Τεϊμουριάν πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Μπόλτον επί της Ντόνκαστερ (4-0).