Αποφασιστικός ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ και τα προβλήματά του, ενώ προχωράει σε προσωρινή αλλαγή του Ντάριους Ουάσινγκτον με τον Τζέι Αρ Έρνεστ Μπρέμερ (27 χρ., 1.80).

Ο Μπρέμερ έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραταχθεί αύριο στον αγώνα κατά των Άιφελ Τάουερς. Θα παίξει κατ΄ αρχάς στο Uleb cup. Η συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από την αποθεραπεία του Ουάσινγκτον.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 79-72, βελτιώνοντας την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστές τους Ντράγκο Πάσαλιτς (21 π.) και Βλάντο Σκεπάνοβιτς (18 π.), παρά το κακό ποσοστό στις βολές (9/21) και τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενουμένων.

Η ΑΕΚ πλησίασε στο 30΄ σε απόσταση βολής (6059), αλλά σκόραρε μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς στα επόμενα οκτώ λετπά και υπέκυψε.

«Δεν έγινε αυτό που φοβόμουν: πίστευα ότι θα χάσουμε τον επιθετικό ρυθμό μας, επειδή χρησιμοποιήσαμε περίεργα σχήματα για να καλύψουμε τις απουσίες μας. Η άμυνά μας ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο. Μπορούσε να μας κοστίσει το παιχνίδι. Παρ΄ όλα αυτά κερδίσαμε κι αυτό είναι το σημαντικό», δήλωσε ο Κώστας Πιλαφίδης και αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Βόσνιου γκαρντ, Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Φαίνεται ότι δεν έχει ρυθμό, αλλά διαβάζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι θα είναι η ευχάριστη νότα».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: «Παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί. Ήμασταν κοντά στο σκορ. Ήρθαμε με ελπίδα ότι μπορούμε να κλέψουμε το παιχνίδι, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ».

Ο προπονητής της ΑΕΚ συμπλήρωσε: «Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι ή αν είχαμε την ευστοχία που συνήθως έχουμε στα παιχνίδια, ειδικά στα τρίποντα, θα μπορούσαμε να φύγουμε με τη νίκη. Κάποιοι παίκτες δεν έπιασαν το στάνταρ της απόδοσης που έχουν».