Με ισοπαλία (29-29) κόντρα στη Βοσνία έκλεισε τα φιλικά προετοιμασίας η εθνική ομάδα χάντμπολ και είναι πανέτοιμη για το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Γκόραν Πέρκοβατς θα ταξιδέψει για την Κέχρα, όπου μεθαύριο αντιμετωπίζει την Εσθονία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης. Στη συνέχεια το Σάββατο θα υποδεχθεί την Εσθονία στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα παίξει και με την Πορτογαλία την Πέμπτη (18/1) για να ολοκληρώσει τους αγώνες της στην Πορτογαλία την Κυριακή (21/1).

Η Εθνική ήρθε ισόπαλη λοιπόν χθες στο Κόπερ 29-29 με τη Βοσνία, ενώ το Σάββατο επίσης στο Κόπερ είχε γνωρίσει την ήττα από τη γηπεδούχο Σλοβενία με 37-27 (Βασιλάκης 11, Χαλκίδης 4).

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή στην Πούλα της Κροατίας η Εθνική μας ηττήθηκε και από τη γηπεδούχο Κροατία με 28-23 (Ζιβούλοβιτς 5, Μαστορογιάννης 4).

●●● Η Αναγέννηση Άρτας εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γυναικών, επικρατώντας δύο φορές (και τα δύο ματς έγιναν στην Άρτα) της αυστριακής Νόισταντ, 35-30 χθες και 35-27 το Σάββατο.

●●● Ο ΑΣΕ Ορμή πέτυχε μεγάλη νίκη επί της ισχυρής νορβηγικής Σκίεν με 2521 στην Πάτρα, αλλά θα έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς της Νορβηγίας την Κυριακή, στην προσπάθειά του για πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων γυναικών.

●●● Τέλος, οι Ελπίδες Δράμας ηττήθηκαν (25-22) στην έδρα τους από τη γαλλική Φλερί Λεζ Ομπρέ και έχουν ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στον 4ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ γυναικών.