Δεν μπήκε καλά το 2007 για το πρωτάθλημα πόλο της Α1, αφού η 12η αγωνιστική σημαδεύτηκε από επεισόδια σε δύο κολυμβητήρια (Πειραιάς και Βουλιαγμένη). Το άσχημο για τον χώρο του πόλο είναι πως τα φαινόμενα αυτά επαναλαμβάνονται επικίνδυνα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο εφετινό πρωτάθλημα. Στον Πειραιά μάλιστα, τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κάποιοι ήρθαν στο κολυμβητήριο για να ανταποδώσουν όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, αλλά τελικά θα την πληρώσει η ομάδα, αφού κινδυνεύουμε με τιμωρία

(κοντά στο μάτι) του προπονητή των «πρασίνων», Μάκη Λυκούδη.

Το ματς σταμάτησε για δέκα λεπτά και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου του Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη για να σταματήσει η ρίψη αντικειμένων προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δίπλα μάλιστα παρέμεινε ο μάνατζερ των «ερυθρολεύκων», Άκης Λογοθέτης.

«Ευχαριστώ τον Θεό που γλίτωσε το μάτι μου. Έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου, αλλά πίστεψέ με δεν πάει άλλο. Με αυτή την κατάσταση σκέπτομαι πολύ σοβαρά να συνεχίσω να ασχολούμαι με το πόλο», είπε ο Λυκούδης. «Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου ευχάριστα όλα αυτά. «Κάποιοι ήρθαν στο κολυμβητήριο για να ανταποδώσουν όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, αλλά τελικά θα την πληρώσει η ομάδα, αφού κινδυνεύουμε με τιμωρία», σχολίασε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο είχαν επίσης σημειωθεί επεισόδια, και τότε από τη ρίψη αντικειμένων είχε τραυματιστεί ελαφρά ο συνεργάτης του Βαγγέλη Πάτερου στον Ολυμπιακό, Νίκος Βενετόπουλος.

Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατηγορήσει τον έφορο των «πρασίνων», Νίκο Πλυτά ο οποίος ήταν στόχος των οπαδών του Ολυμπιακού στο προχθεσινό ματς. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε από την αρχή ισχυρή αστυνομική δύναμη και έφυγε από το κολυμβητήριο με… σουβενίρ: «Έχω στο σπίτι μια σακούλα η οποία περιλαμβάνει από αναπτήρες μέχρι σίδερα και σπασμένα πλακάκια. Κι όλα αυτά, ενώ στο φύλλο αγώνα, γράφουν για μερικά πλαστικά μπουκάλια και για επαρκή αστυνομική δύναμη».

ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ

Στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, το βράδυ της Παρασκευής, όλα άρχισαν από λογομαχία των Μουρίκη, Κατσαούνη, αμέσως μετά το τέλος του ματς. Ο πρώτος «κάτι είπε» προς τον πάγκο της Βουλιαγμένης, δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι οπαδοί του Πανιωνίου που ήταν στην εξέδρα. Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση παικτών του Πανιωνίου (ο Θωμάκος ανέβηκε στην εξέδρα) για να ηρεμήσει ο κόσμος. Όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει συμπληρωματική έκθεση από τον παρατηρητή του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Βουλιαγμένη-Πανιώνιος 7-8 (Τίντσιτς 3-Μπεριστιάνος, Αναστασιάδης από 2), Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 18-5 (Χατζηθεοδώρου 7Μπιτσάκος 3), Γλυφάδα-ΝΟ Χανίων 8-9 (Παπαδόπουλος, Μαρούλης από 3-Βουλγαράκης 4), ΝΟ Χίου-Εθνικός 6-12 (Παπάς, Μπόρος από 2Γ. Αφρουδάκης 4), Νηρέας Χαλανδρίου-Ηρακλής 8-13 (Βουκίσεβιτς 3Βογιατζόγλου 6), ΠΑΟΚ-Π. Φάληρο 8-9 (Αλιχανίδης 3-Κολιανιν 6).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 24, Εθνικός 21, Πανιώνιος 20, ΝΟ Χανίων 16, ΝΟ Χίου 14, Βουλιαγμένη, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός από 10, Γλυφάδα 7, Π. Φάληρο 6, Ηρακλής 4, Νηρέας 2.