ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σήμανε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ο πιλότος αεροσκάφους της Αegean Αirlines, που προερχόταν από το Βουκουρέστι, ζήτησε προτεραιότητα για να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Στη διάρκεια της διαδικασίας καθόδου προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, ο πιλότος είδε στον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους ένδειξη σύμφωνα με την οποία δεν ασφάλιζε ο πίσω αριστερός τροχός του. Επρόκειτο για ένα Βoeing 737, στο οποίο επέβαιναν 63 επιβάτες (μεταξύ των οποίων και ένα μωρό) και εξαμελές πλήρωμα θαλάμου επιβατών.

Βόλτες στον αέρα

Το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στην Αθήνα στις 2 το απόγευμα. Τελικά, προσγειώθηκε ομαλά με περίπου μια ώρα καθυστέρηση, καθώς ο πιλότος του υποχρεώθηκε να κάνει βόλτες πάνω από την πρωτεύουσα προκειμένου να μειωθούν τα καύσιμα του αεροσκάφους, για λόγους ασφαλείας.

Εναέριος έλεγχος

Πριν από την προσγείωση έγινε οπτικός έλεγχος των τροχών του αεροσκάφους από τους ελεγκτές του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου. Όταν διαπιστώθηκε ότι οι τροχοί του βρίσκονταν σε πλήρη έκταση, δόθηκε το πράσινο φως για την προσγείωση. Την ώρα εκείνη στην πίστα του αεροδρομίου είχαν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Το αεροσκάφος της Αegean Αirlines ήδη αποσύρθηκε για τεχνικό έλεγχο.