Δ εν έχουν περάσει παρά λίγες μόνον ημέρες από τότε που ο Γιώργος Σαμαράς βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών αλλά και της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Σίτι, με βασική «κατηγορία» ότι δεν προσέφερε όσα περίμενε η ομάδα του από αυτόν. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον νεαρό Ελληνα διεθνή για αδιαφορία. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήταν βασικός στο προχθεσινό ματς κατά της Έβερτον. Η «απάντηση» του διεθνούς επιθετικού ήρθε την κατάλληλη στιγμή και με τον καλύτερο τρόπο, αφού με δύο δικά του γκολ κρίθηκε ο αγώνας με την Έβερτον. «Νιώθω καλύτερα κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα και πιστεύω πως οι μήνες που ακολουθούν θα είναι ακόμη καλύτεροι. Ξέρω πως πρέπει να κάνω πιο αισθητή την παρουσία μου στη μεγάλη περιοχή και να πετυχαίνω γκολ σαν αυτά που έβαλα με την Έβερτον. Παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν βασικός τους τελευταίους μήνες, πάντα είχα την πεποίθηση πως θα πετύχω στη Σίτι. Βλέπω με αισιόδοξη ματιά το ποδόσφαιρο και τη ζωή γενικότερα» τόνισε ο Σαμαράς σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή έκδοση της «Μanchester Εvening Νews».

Ο Έλληνας διεθνής επισήμανε πως δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και τη ζωή εδώ. Είμαι καλά ακόμα και όταν κάθομαι στον πάγκο. Αυτός είναι ο τρόπος μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα να πάρει την τρίτη σερί νίκη» κατέληξε ο Σαμαράς.

Ο προπονητής της Σίτι, ο Στιούαρτ Πιρς, παραδέχθηκε πως «στο ματς με την Έβερτον ο Γιώργος άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Όποιος το πετυχαίνει αυτό σε τέτοιο επίπεδο, είναι αξιοθαύμαστος». Παράλληλα δικαιολόγησε τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του λέγοντας: «Ο Γιώργος είναι μόλις 21 ετών και παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στη ζωή του. Μπορεί στο ένα παιχνίδι να είναι ασταμάτητος και στο άλλο να πατήσει την μπάλα. Είναι ένας πιτσιρικάς που μαθαίνει ποδόσφαιρο».