Σε διαζύγιο φαίνεται ότι οδεύουν έπειτα από τέσσερα πετυχημένα χρόνια συνεργασίας, ο ΟΦΗ και ο Μεθόδιος Ντεγιάνοφ. Ο 32χρονος Βούλγαρος μέσος, κόντρα στην επιθυμία των οπαδών του ΟΦΗ που τον υπερεκτιμούν, δεν είναι στα πλάνα του προπονητή Ράινερ Μάουρερ κι έτσι η διοίκηση της κρητικής ομάδας αποφάσισε να βγάλει τον παίκτη στο… σφυρί, καθώς οι προτάσεις παραχώρησής του δεν λείπουν.

Ο Ντεγιάνοφ δεν είναι αντίθετος να φύγει, εφόσον δεν τον θέλουν. Ωστόσο ζητά να του καταβληθούν οι δύο οφειλόμενες από τη διοίκηση δόσεις συμβολαίου. Πρόκειται για χρήματα που φτάνουν τις 40 χιλιάδες ευρώ (αφορούν τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου), τα οποία ο παίκτης διεκδικεί, με τη σκέψη αν δεν τα πάρει, να καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που παίκτης του ΟΦΗ θα προσφύγει στο δικαστήριο για οικονομικές οφειλές. Όλα δείχνουν πάντως ότι το γυαλί στις σχέσεις του παίκτη και της ομάδας έχει ραγίσει και το διαζύγιο, με όποιο τρόπο αυτό επέλθει, αποτελεί την πιθανότερη εκδοχή…

«Σε δυο-τρεις μέρες θα γνωρίζω τι θα γίνει. Δεν μπορώ να πω ακόμη τίποτε», δήλωσε ο Μεθόδιος Ντεγιάνοφ. Ο Βούλγαρος μέσος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την τροπή που έχει πάρει το θέμα του. Ωστόσο κόντρα στη φημολογία που τον ήθελε χθες να καταθέτει προσφυγή, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται, δήλωσε ότι «… δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Θα περιμένω μερικές μέρες να δω τις προτάσεις που έχω και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω».

«Κοιτάζουμε το καλύτερο για τον παίκτη, την ομάδα και για όλους», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φανούρης Βατσινάς. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε την οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή, αλλά, όπως λέει, είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του. Σύμφωνα με τον κ. Βατσινά, για τον Ντεγιάνοφ έχουν ενδιαφερθεί εμπράκτως κάποιες ομάδες και ο ΟΦΗ φαίνεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. «Είμαστε σε μεταγραφική περίοδο και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Σε μερικές μέρες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και από τα λεγόμενά του γίνεται κατανοητό ότι ο ΟΦΗ θέλει να επωφεληθεί από πιθανή παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει πάντως συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Ο άνθρωπος που έφερε τον Ντεγιάνοφ στην Ελλάδα και εκπρόσωπός του (στον ΟΦΗ θεωρούν ότι δεν εκπροσωπεί πια τον ποδοσφαιριστή), Θωμάς Λαφτσής, αφήνει αιχμές για τον τρόπο που ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Φ. Βατσινάς χειρίζεται την υπόθεση. «Είναι απαράδεκτο για τον πρόεδρο του ΟΦΗ να κοροϊδεύει με αυτό τον τρόπο έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ήθους μεταξύ των ξένων ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον κοροϊδεύουν εδώ και τέσσερις μήνες, τη στιγμή που αυτός ο παίκτης είναι τέσσερα χρόνια στο Ηράκλειο και έχει δείξει ότι πονάει και ζει με την ομάδα, παίζοντας μάλιστα πολλές φορές τραυματίας. Ξέρουμε πόσες φορές έχει ξελασπώσει ο Ντεγιάνοφ τον ΟΦΗ», τόνισε ο Λαφτσής.