Την ώρα που οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθούν να ολοκληρώσουν την απόκτηση του Αντριάνο της Πόρτο, ο Βίκτορ Μουνιόθ προσπαθεί να βρει τρόπους για να καλύψει την – ούτως ή άλλως προβληματική τον τελευταίο καιρό- αμυντική γραμμή της ομάδας του, αφού στη χθεσινή πρώτη προπόνηση διαπίστωσε ότι έχει πολλά προβλήματα να ξεπεράσει.

Φυσικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού, μέχρι την Κυριακή που οι «πράσινοι» θα βρεθούν με νέα αμυντική σύνθεση αντιμέτωποι με το Αιγάλεω, εκείνο που τον ενδιαφέρει επί του παρόντος είναι η ενίσχυση της ομάδας. Από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς αποκαλύφθηκε ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά τη λύση στο σκοράρισμα στο πρόσωπο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Εκείνο που ουσιαστικά απομένει είναι να επέλθει η οριστική συμφωνία του Αντριάνο με τον Παναθηναϊκό, κάτι που και στην Πορτογαλία θεωρείται τυπική υπόθεση

του Αντριάνο Βιέιρα Λουζάδα, που εδώ και έναν χρόνο αγωνίζεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Πόρτο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Βραζιλιάνου επιθετικού, έγινε επίσης γνωστό ότι οι «πράσινοι» έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με την ομάδα τού παίκτη για εξάμηνο δανεισμό του, με την ελληνική ομάδα να διαθέτει την οψιόν για την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Εκείνο που ουσιαστικά απομένει είναι να επέλθει η οριστική συμφωνία τού Αντριάνο με τον Παναθηναϊκό, κάτι που, όπως έλεγαν χθες οι «πράσινοι» αλλά και συνάδελφοι από την Πορτογαλία, πρέπει να θεωρείται τυπική υπόθεση. Ο παίκτης αναμένεται μάλιστα μέχρι αύριο στην Αθήνα. Άλλωστε, οι χθεσινές δηλώσεις του μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Εσάου Ελίας, σε πορτογαλικές εφημερίδες φανερώνουν πως η μεταγραφή είναι σε καλό δρόμο: «Ο Αντριάνο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί στην Μπράγκα, διότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει σε άλλη πορτογαλική ομάδα πλην της Πόρτο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του παίκτη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Αντριάνο δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί τη μετακίνησή του στη Σπόρτιγκ Μπράγκα. Από τη στιγμή που πλην της Μπράγκα, ζωηρότατο ενδιαφέρον έχει επιδείξει μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Βραζιλιάνος στην Πόρτο έχει από τον Πόστιγκα τη θέση του στην 11άδα, ο δρόμος για την άφιξή του στην Αθήνα θα πρέπει να θεωρείται ορθάνοικτος. «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού από τον Τύπο. Θα πρέπει όμως να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε», πρόσθεσε ακόμη ο Εσάου Ελίας, που μέχρι σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και όπως υποστήριζαν οι «πράσινοι», να οριστεί και η άφιξη του Βραζιλιάνου άσου μέχρι αύριο στην Αθήνα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Αντριάνο να προλάβει και τον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω, καθώς ο Βίκτορ Μουνιόθ έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει για τη σύνθεση της ομάδας. «Πονοκέφαλος» πάντως για τον Ισπανό προπονητή είναι οι απουσίες στην άμυνα. Οι Λουκάς Βύντρα και Μίκαελ Νίλσον που καλύπτουν τη δεξιά πλευρά είναι τιμωρημένοι, όπως επίσης και ο Γιάννης Γκούμας. Η πιθανή χρησιμοποίηση του Νασίφ Μόρις στο δεξί άκρο της άμυνας αφήνει παντελώς άδειο το κέντρο της, όπου ο μόνος ετοιμοπόλεμος είναι ο Μίκαελ Άντονσον. Η λύση της επιστροφής του Ιγκόρ Μπίσκαν στην άμυνα θα ήταν βέβαιη αν ο Κροάτης παίκτης δεν είχε ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ημέρες από γαστρεντερίτιδα, κάτι που επί του παρόντος καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στον κυριακάτικο αγώνα.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

Αν αναλογιστεί κανείς τη δεδομένη απουσία των Έκι Γκονζάλες, Φίλιππου Δάρλα, Δημήτρη Παπαδόπουλου, αλλά και τον Σωτήρη Λεοντίου οι πόνοι του οποίου στη μέση δεν του επέτρεψαν χθες να λάβει μέρος στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού το νέο έτος, γίνεται αντιληπτό πόσο προβλημάτισαν τον Ισπανό προπονητή που ακόμη δεν γνωρίζει αν μπορεί να υπολογίζει τουλάχιστον στον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στα πλευρά. Με όλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να πάρει θέση δίπλα στον Σαλπιγγίδη ή ο Αντριάνο, εφόσον έρθει μέχρι αύριο στην Αθήνα, ή ο Θανάσης Τσίγκας που επέστρεψε στην Παιανία μόλις πριν από μία εβδομάδα.