▅ Το νέο μεσαίο επαγγελματικό μοντέλο ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και στην ελληνική αγορά, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλαπλές εκδόσεις- ανάλογα με τις ανάγκες του… εργοδότη- το καλό επίπεδο εξοπλισμού και φυσικά τον ροπάτο ντίζελ κινητήρα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Κατά την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του Crafter στην Αθήνα, οι υπεύθυνοι της ελληνικής αντιπροσωπείας Κosmocar Α.Ε. τόνισαν την ποικιλία των εκδόσεων του γερμανικού van, αφού οι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 378 παραλλαγές στον χώρο φόρτωσης: θα προσφέρεται σε 178 διαφορετικά combi και κλειστά φορτηγά και 200 διαφορετικά αμαξώματα, καθώς και pickup. Κάτω από το καπό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του νέου ντίζελ κινητήρα των 2,5 λίτρων που αποδίδουν 88, 108, 136 και 163 ίππους.

Εξ ίσου σημαντικό για την οικονομία καυσίμου, αλλά και την άνεση στο ταξίδι, είναι ότι και τα τέσσερα μοτέρ συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Στη θέση οδήγησης διακρίνεται η εργονομία με τα χειριστήρια δίπλα στον οδηγό, καθώς και η πολύ καλή περιμετρική ορατότητα που ενισχύεται και από τους δύο μεγάλους εξωτερικούς καθρέπτες. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 21.145 ευρώ για την έκδοση Crafter Chassis 30 και φτάνουν έως και τα 29.850 ευρώ για την έκδοση Crafter Chassis 50. Άμεσοι ανταγωνιστές του είναι το Ford Τransit, το Μercedes Sprinter, το Οpel Vivaro, καθώς και τα τρία «αδελφάκια»: Fiat Ducato, Ρeugeot Βoxer και Citroen Jumper.

Το βασικό επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνει ΑΒS και ΕSΡ, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, θήκες οροφής, διπλό κάθισμα συνοδηγού και αερόσακο οδηγού.