ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ του να γίνει δυνατή η μείωση των εξοπλισμών έτσι ώστε να επωφεληθούν οι φτωχοί Έλληνες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίο έκανε το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη Λέσχη Αξιωματικών, μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους τους αξιωματικούς, ο κ. Παπούλιας είπε πως η μείωση των εξοπλισμών- και των αμυντικών δαπανών κατ΄ επέκτασιν- μπορεί να γίνει μονάχα εάν προβεί και η Τουρκία σε αντίστοιχες κινήσεις. Η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά, αναμένει καιρό την ανταπόκριση της Τουρκίας στο πνεύμα της καλής γειτονίας.

Για τους μη έχοντες

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους μη έχοντες και τόνισε ότι όλοι εμείς, πολίτες και πολιτικοί, χωρίς να φοβόμαστε τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις, θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας στην πρόοδο του συνόλου. Ακόμη, επίκεντρο των προσπαθειών μας να είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, εκείνοι που στερούνται.

Και ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε: «Τέτοιες μέρες, η μοναξιά και η φυσική ή οικονομική αδυναμία, όταν υπάρχουν, γίνονται πραγματικά αφόρητες.

Όσοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε τις γιορτινές αυτές μέρες, έχουμε και το καθήκον να κοιτάξουμε πλάι μας. Να δούμε αν στη διπλανή μας πόρτα ζει ένας άνθρωπος ανήμπορος, αν μια οικογένεια υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια, αν ένα παιδί δεν πήρε το δώρο του, αν ένας γέροντας δεν δέχτηκε ευχές από κανέναν, αν κάποιος πενθεί μια απώλεια, αν νοσταλγεί τους δικούς του ανθρώπους που είναι μακριά. Και έχουμε όλοι ανάγκη την ελπίδα γιατί, αν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν θα υπάρξει».