Τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες τους για τις «ασάφειες» που διαπιστώνουν στο κατατεθέν νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εξέφρασαν σε συγκέντρωση το προσωπικό των σωματείων της ΕΡΤ, αλλά και εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του περιφερειακού Συμβουλίου στο Χολαργό το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Διαπιστώνουμε υπαναχώρηση της κυβέρνησης σε πολλά ζητήματα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, σημειώνοντας πως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο «νομιμοποιείται η ΝΕΡΙΤ – η οποία απλώς αλλάζει όνομα – και μπαίνει ταφόπλακα στην ΕΡΤ».

Μάλιστα ο Καλφαγιάννης σημείωσε πως οι εργασιακές σχέσεις επανέρχονται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη οργανογράμματος και για προχειρότητες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση κάλεσμα της συγκέντρωσης «η ψυχολογική κούραση και η οικονομική ανέχεια δεν θα μας κάνουν να δεχτούμε άρον – άρον το όποιο σχέδιο χωρίς πραγματικό διάλογο, με θολές σελίδες και δημιουργικές ασάφειες για το μέγεθος της ΕΡΤ Α.Ε. και την άμεση επαναλειτουργία στο σύνολό της ( ΕΤ3, περιφερειακοί σταθμοί, ΕΡΑ Σπορ κλπ)

Δημιουργική ασάφεια όμως για τα θεσμικά, κανονιστικά, οικονομικά κλπ θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους (εκτός των δημοσιογράφων) που εκπροσωπούμε μέσω των σωματείων μελών μας», ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται «η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαιο αίτημα για την επαναφορά της ΕΡΤ στις 11-6-2013 σαν να μην έκλεισε μια μέρα».