Η Grivalia Hospitality S.A. σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners («Dolphin») προχώρησαν σε συμφωνία εξαγοράς του 100% του Amanzoe από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors («DCI») κατά ποσοστό 85% η Grivalia Hospitality και κατά 15% η Dolphin με τους ίδιους όρους.

Το καθαρό τίμημα που θα καταβληθεί στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανέρχεται στα €5,8 εκατομμύρια και επιπροσθέτως οι αγοραστές αναλαμβάνουν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe οι οποίες ανέρχονται σε 76,5 εκ ευρώ.

Βάσει σχετικής συμφωνίας των μερών, η Dolphin θα συνεχίσει την επιτυχημένη διαχείριση του Amanzoe δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων βιλλών καθώς και στην εισαγωγή νέων concept τα οποία θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επέκταση της ωφέλιμης περιόδου λειτουργίας του.

Το Amanzoe, αποτελεί την πρώτη σύνθετη ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος και πολυτελών επαύλεων που σχεδίασε και υλοποίησε ο όμιλος Dolphin Capital στο Πόρτο Χέλι.

Το Amanzoe ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012, αναγνωρίστηκε διεθνώς ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και σήμερα θεωρείται το πιο πολυτελές θέρετρο της Ευρώπης.

Το Amanzoe εκτείνεται σε έκταση περίπου 1.000.000 τμ και περιλαμβάνει υλοποιημένη και σχεδιαζόμενη συνολική δόμηση περίπου 69.000 τμ ως ακολούθως:

• Το Amanzoe Hotel & Spa, το οποίο περιλαμβάνει 38 pavilions που έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους.

• Το Amanzoe Beach Club, το οποίο περιλαμβάνει 8 καμπάνες, εκ των οποίων οι 4 έχουν υλοποιηθεί, καθώς και 4 βίλλες οι οποίες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

• 45 Amanzoe Hilltop Villas, εκ των οποίων 8 έχουν υλοποιηθεί, 2 είναι υπό κατασκευή και 3 αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο προσεχές διάστημα.

Στην Dolphin Capital αναφέρουν:

“Η συναλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για το μακροχρόνιο μέλλον του Amanzoe, διότι διασφαλίζει συνέχεια στη διαχείριση του από την DCP, η οποία πλέον θα συμμετέχει και άμεσα στην ιδιοκτησία του, με συμφωνημένο δικαίωμα απόκτησης ποσοστού έως 30%.

Το Amanzoe είναι ένα από τα έργα που συνέλαβε, σχεδίασε και κατασκεύασε η ομάδα της Dolphin Capital με επικεφαλής το Μίλτο Καμπουρίδη. Η ίδια ομάδα επιβλέπει επιτυχημένα από το 2012 τη λειτουργία του, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία θέρετρα στον κόσμο που καταγράφει τις υψηλότερες με διαφορά τιμές διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο και ανά βίλλα στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε η απόκτηση έκτασης που περιλαμβάνει 20 οικόπεδα στο έργο Kilada Hills της DCI έναντι τιμήματος €10 εκ., γεγονός που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του έργου, που αναμένεται να αποφέρει σημαντική υπεραξία στους μετόχους της DCI, στο Amanzoe αλλά και στους ιδιοκτήτες βιλλών στο Amanzoe.

Υπενθυμίζουμε ότι το Kilada Hills είναι η πρώτη Στρατηγική Επένδυση στην Ελλάδα και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της DCI. Η πρώτη φάση του Kilada Hills περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών καθώς και γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός δήλωσε:

«Ακολούθως της πρόσφατης νέας επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκ. ευρώ στη Grivalia Hospitality, η απόκτηση ενός τόσο εμβληματικού project, του 4ο κατά σειρά στην Ελλάδα και του 2ου πλήρως λειτουργικού, επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στο στόχο μας να κάνουμε τη Grivalia Hospitality την νο1 πλατφόρμα επενδύσεων σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα.

H στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε για το Amanzoe θα εστιάσει αφενός στην περαιτέρω ανάπτυξη και πώληση βιλλών και αφετέρου στην επέκταση της τουριστικής περιόδου του ξενοδοχείου για όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκμεταλλευόμενοι τις συνέργειες που θα προκύψουν και με το γήπεδο γκολφ του Kilada Hills».

O Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital δήλωσε:

«Το Amanzoe αποτελεί τα τελευταία 6 χρόνια, ορόσημο για τον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Grivalia και είμαστε βέβαιοι ότι το Amanzoe αλλά και η ανάπτυξη του Kilada Hills θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την αισθητική τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν».