Η οδός Σαλαμινίας είναι ένα ημιπαράλληλο στενάκι που ενώνει την Πέτρου Ράλλη με την Αγίας Αννης και τη Λεωφόρο Κηφισού. Εδώ ανασαίνει ένα από τα παλαιότερα μαγειρεία της Αττικής, ο Λελούδας. Μόλις περάσεις την πόρτα ο χρόνος παγώνει. Ιδρυμένος ως μεικτό παντοπωλείο το 1928 αντέχει σήμερα πεισματικά υπό την μπαγκέτα του Δημήτρη Λελούδα χωρίς μουσική, μενού και νεωτερισμούς. Τρίτη γενιά ο ίδιος ιδιοκτήτης, γνώστης του κρασιού ως οινοχόος-οινολόγος και ένας ρομαντικός άνθρωπος που δεν υπέκυψε στις νέες γαστριμαργικές Σειρήνες αλλά κράτησε το παλιό ήθος και τρόπο του μαγειρείου του, κάνει ένα διάλειμμα και μας μιλάει για τον σχεδόν άχρονο χώρο με το τζουκ μποξ, τα παλιά κάδρα και τα βαρέλια. Ο Δημήτρης φτιάχνει κρασιά εδώ, τηγανίζει ο ίδιος και συλλέγει ενίοτε ιστορίες αφού εσχάτως τις γράφει με την παρότρυνση και υπό τη διδασκαλία της ψυχοπαιδαγωγού και επαγγελματία αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ