Το Κουκάκι είναι μια περιοχή που δεν συνήθιζες να επισκέπτεσαι αν δεν είχες κάποιο γνωστό που διέθετε σπίτι στην περιοχή ή δεν «κατηφόριζες» στα μικρά, γραφικά του δρομάκια έπειτα από μία επίσκεψη στην Ακρόπολη. Τα δρομάκια αυτά άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν με μπαράκια και τον τελευταίο χρόνο με trendy εστιατόρια. Υπάρχουν πάντα βέβαια πολύ καλές ταβέρνες που ξεκινούν από το Κουκάκι και φθάνουν στο Θησείο, εδώ και κάποιο διάστημα όμως τα restaurants με «ειδικές» κουζίνες έχουν γεμίσει τη συνοικία. Απέναντι από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Συγγρού το πρώτο μοδάτο με πολύ καλά κρεατικά που τράβηξε την προσοχή μας είναι το Gallina που άνοιξε ο Φίλιππος Τσαγκρίδης. Ακολούθησαν διάφορα άλλα και περίπου διόμισι μήνες πριν έκανε δυναμική είσοδο το Βουλκανιζατέρ. Κόσμος πολύς συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο spot με την «ευφάνταστη» διακόσμηση και την πολύ καλή κουζίνα. Περισσότερος κόσμος (αυτός που δεν ασχολείται με το τι καλό γαστρονομικά «παίζει» στην πόλη) το έμαθε από το pre-wedding κάλεσμα του ζεύγους Νικολάου ντε Γκρες και Χρυσής Βαρδινογιάννη. Οι κόκκινες πόρτες σε προσκαλούν να το επισκεφθείς. Μετά το Κολωνάκι, το Θησείο, τον Κεραμεικό, το Γκάζι, τα «βλέμματα» έχουν πέσει στο Κουκάκι.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ