Υπάρχει πολιτικό μήνυμα στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη; Ασφαλώς και υπάρχει. Τα πάντα έχουν πολιτική διάσταση. Η συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί η τραγωδία έδωσε αφορμή σε ανθρώπους να βγουν στις πλατείες μεταφέροντας και τη δυσφορία για την καθημερινότητά τους. Μπορεί αυτό το μήνυμα να κεφαλαιοποιηθεί από την αντιπολίτευση; Δύσκολο. Το δείχνουν, άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις. Και εκτός των άλλων, στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν και άνθρωποι που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και σήμερα δηλώνουν στις έρευνες ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν εκ νέου. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι συγκεντρώσεις είχαν μια αντικυβερνητική δυναμική, δεν υπάρχει κάποιος να τη μαζέψει προς εκμετάλλευση. Επίσης αυτές οι συγκεντρώσεις δεν είχαν καμία σχέση με τους Αγανακτισμένους. Εκείνοι ήταν ένας χυλός τυφλής διαμαρτυρίας. Το αίτημα για δικαιοσύνη και διαφάνεια στην τραγωδία είναι σαφές και οριοθετημένο. Και αν η κυβέρνηση ανησυχεί, δυσαρεστείται και δυσφορεί, ας πρόσεχε. Είναι, πρωτίστως, οι δικοί της χειρισμοί που τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με υποψίες.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ

- Ν. Ανδρουλάκης: «Το μιντιακό παρακράτος της ΝΔ οργάνωσε με συκοφαντίες εκ νέου μία πολιτική δολοφονία, μία ηθική εξόντωση»
- Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και ο Σι
- Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων






