O συνδυασμός μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτικός. Από κάθε άποψη. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπόρις Μπέκερ είναι και πάλι εδώ. Επέστρεψε και θα προσπαθήσει να νικήσει τους δαίμονές του. Εκείνους που τον μετέτρεψαν από παγκόσμιο αστέρι του τένις σε τρόφιμο των φυλακών. Θα το κάνει ως προπονητής του νέου… Μπέκερ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοιάζουν τον Χόλγκερ Ρούνε με τον διάσημο γερμανό (πρώην) τενίστα. Από την αιώνια άνοιξη του Μόντε Κάρλο οι φωτογραφίες του Δανού, του νεότερου παίκτη του top 10 που έκλεισε τα 20 στα τέλη Απριλίου, στο κορτ με τον Μπόρις Μπέκερ δημιούργησαν αναστάτωση στον χώρο της ρακέτας.

Ο Μπέκερ τα έχει βρει με τον νεαρό άσο. Απομένει να περάσει τα τεστ και της Ανέκε, της μητέρας του Ρούνε. Εχει ξεκινήσει καλά η ιστορία και οι προσδοκίες πια είναι μεγάλες. Θα πάρει τη θέση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή; Τον κέρδισε δυο φορές μέσα σε έξι μήνες πριν από ένα χρόνο. Τώρα θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και να αμφισβητήσει και πάλι τον Σέρβο. Μετά από επτά χρόνια η συνεργασία με τον Πατρίκ Μουράτογλου ολοκληρώνεται. Του άλλαξε τη ζωή και την πορεία στο άθλημα, αλλά τώρα ο Χόλγκερ χρειάζεται κάτι άλλο. Ο Μπέκερ μοιάζει ιδανικός. Το θέμα είναι αν ο «Μπουμ Μπουμ» μπορεί να ζήσει και να τον προπονεί με την πανταχού παρούσα μητέρα του Ρούνε (πια δεν του πάει… ταπεράκι μαζί με τη ρακέτα).

Αγωνιστικά θέλει να καταλάβει αν μπορεί να επηρεάσει το επιθετικό παιχνίδι του Ρούνε, που έχει τη στόφα πρωταθλητή, αλλά εξακολουθεί να κάνει πολλά νεανικά λάθη και να δίνει στον αντίπαλο πάρα πολλούς ελεύθερους πόντους.

Εχει εμπειρία

Το ATP 250 της Στοκχόλμης μπορεί να γίνει το πρώτο «θέατρο» που θα παίξουν οι δυο τους μαζί για το τρόπαιο. Εκείνος ως προπονητής και ο Ρούνε ως ο παίκτης που θα λάμψει.

Ο Μπέκερ δεν είναι άπειρος προπονητικά. Πέρασε τρία χρόνια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οδηγώντας τον Σέρβο σε 25 τίτλους μεταξύ 2014 και 2016, συμπεριλαμβανομένων έξι τίτλων Majors και 14 τίτλων Masters 1000. Ο Χόλγκερ έφτασε στον προημιτελικό του Wimbledon τον Ιούλιο, χάνοντας από τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο 20χρονος Σκανδιναβός έχει κερδίσει μόνο έναν αγώνα στα επόμενα πέντε τουρνουά, πασχίζοντας να παίξει χωρίς τραυματισμούς, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο top-4. Ο Ρούνε θα επιδιώξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη την επόμενη εβδομάδα, αρνούμενος να κάνει ένα διάλειμμα μετά από μια τρομερή ήττα από τον Νακασίμα στη Σαγκάη.

Και για τους δύο

Αν τα βρουν θα είναι ένα στοίχημα και για τους δύο. Περισσότερο για τον Μπέκερ. Ο 56χρονος Γερμανός πρέπει να αφήσει πίσω του τους θριάμβους του ως παίκτης.

Νικητής σε συνολικά 49 διοργανώσεις στο μονό – εκ των οποίων έξι Grand Slam, μεταξύ αυτών σε τρία Γουίμπλεντον – καθώς και 15 τίτλους στο διπλό. Ηταν για δώδεκα εβδομάδες πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και είναι μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής στο Λονδίνο στην ιστορία της διοργάνωσης. Αγγιξε τα αστέρια, εκατομμύρια δολάρια και δόξα, άλλα κατέληξε χρεοκοπημένος και στη φυλακή στα 54. Η ζωή του έγινε και ταινία («Boom! Boom!») στην πλατφόρμα Apple TV+. Τα ερωτικά και οικονομικά σκάνδαλα τον έστειλαν πίσω από τα κάγκελα βυθισμένο στην κατάθλιψη. Από τον θρίαμβο στην καταστροφή.

Αυτό που πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να μάθει στον νεαρό Ρούνε είναι τι δεν πρέπει να κάνει για να τον ξεπεράσει και να μείνει για πάντα στην ιστορία. Πετυχημένος, δίχως κανένα ψεγάδι με ή χωρίς τη ρακέτα στα χέρια. Η ευκαιρία είναι μοναδική. Ο «Bum Bum» είναι έτοιμος να ξεκινήσει ξανά δίπλα σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες έφηβους στο τένις σιρκουί. Θα πρέπει βέβαια να του δώσει και μερικές καλές συμβουλές για τον πόνο στην πλάτη που τον ταλαιπωρεί εδώ και μήνες και γίνεται χρόνιος. Αν, βέβαια, τον αφήσει η μαμά του που πάντα ξέρει καλύτερα από όλους…