Το 2014 ορισμένοι νεοδημοκράτες Μαγνησίας πράγματι του πρόσφεραν παρασκηνιακά στήριξη. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι κακές γλώσσες της περιοχής λένε ότι πολλά γαλάζια τοπικά στελέχη δεν βοήθησαν την επίσημη υποψήφια της ΝΔ.

Φέτος το κόμμα δεν έδωσε χρίσμα. Αλλά κάποιοι Βολιώτες δεν έχουν ξεχάσει τα σχετικά πρόσφατα κομπλιμέντα του σε υπουργούς της ΝΔ, τους οποίους αποκαλούσε δημόσια «παντελονάτους». Από την άλλη, εκείνος μπήκε στο δημαρχείο σε μια εποχή που ο αντισυστημικός λαϊκισμός είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στη βιτρίνα. Εκμεταλλεύτηκε την τότε μέινστριμ πολιτική ρητορική για να αποκτήσει θεσμικό ρόλο.

Μετά διάνθισε το μοντέλο με παρτέρια και φανταχτερά λαμπιόνια. Τίποτα, βέβαια, δεν έκρυψε την τοξικότητα την οποία επιστρατεύει ον και οφ δε ρέκορντ. Οι δυο κακοκαιρίες έφεραν στην επιφάνεια τον διχασμό της πόλης του.

Κι αυτός μεταφέρθηκε στις οθόνες – τηλεοράσεων, υπολογιστών και κινητών – όλων. Το «αντρίκιο» ύφος του δεν το ανέχτηκε μόνο η πλειονότητα του βολιώτικου εκλογικού σώματος. Το υποθάλπουν κι όσοι δεν μίλησαν για αυτό – ή τις παραλείψεις τις οποίες έκρυβε – επειδή είχε κερδίσει με 6 μονάδες διαφορά πριν από 9 χρόνια ή γιατί είχε μιλήσει το 57,31% των ψηφοφόρων το 2019.