Από τις αρχές Σεπτεμβρίου φιγουράρει σε τηλεπαράθυρα πρωινάδικων και ενημερωτικών εκπομπών. Πρώτα, υποδύεται τον ρόλο του doer – αυτού που δείχνει τα γρήγορα ανακλαστικά της δημοτικής Αρχής συνοδεία καμέραμαν. Επειτα, αρχίζει τους αυτοσχεδιασμούς που ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα του – δηλώνει, δηλαδή, σε λάιβ σύνδεση εκφραστής της λαϊκότητας που «υπερασπίζεται» τις αξίες της φυλής όταν αποκαλεί όποιους δεν του αρέσουν «λουλούδες».

Παρότι διοικεί τον Βόλο από το 2014, το ευρύ κοινό ήρθε αντιμέτωπο με το στυλ που πολιτεύεται φέτος, ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή τσακώνονται για χάρη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι τον εξέθρεψε. Οι κυβερνητικοί διατείνονται ότι «υπερδιαστασιολογούμε» το φαινόμενο –  αφού «ο Μπέος έτσι ήταν πάντοτε, δεν έγινε έτσι τώρα».

Οντως. Επίσης δεν είναι ο τελευταίος που κυνηγάει ψήφους στολίζοντας με γαλλικά τους «απατεώνες πολιτικούς» κι ακολουθώντας ταυτόχρονα κάθε καθιερωμένο κόλπο του πολιτικού μάρκετινγκ – σαν τους δήθεν συστημικούς που αποστρέφεται. Είναι ο μοναδικός που δεν διστάζει να χτυπήσει πολίτη, όμως. Ή να πάρει τη μάνικα για να καταβρέξει πολιτικούς αντιπάλους. Γι’ αυτό η πολιτική κόντρα για τον Αχιλλέα Μπέο είναι το λιγότερο εκτός θέματος.