Με δύο εκ των σημαντικότερων ολυμπιακών εγκαταστάσεων της χώρας να καθίστανται – άγνωστο για πόσο – αδρανείς, εκατοντάδες είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που έρχονται αντιμέτωποι με αναγκαστική αποχή από τις προπονήσεις, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, εννέα μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Μεταξύ των «αστέγων» είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος προετοιμαζόταν πυρετωδώς στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ για τους ποδηλατικούς αγώνες που θα διεξαχθούν επίσης στο Παρίσι τον Ιανουάριο. «Αυτή τη στιγμή, κλείνοντας το στάδιο, μένουμε χωρίς έδρα, οπότε αυτόματα για να κάνουμε προπονήσεις σε πίστα θα πρέπει να φύγουμε για το εξωτερικό. Ομως, θα πρέπει να πάμε σε πίστες που προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες. Δυστυχώς, η γειτονική Βουλγαρία που διαθέτει ποδηλατοδρόμιο δεν τις προσφέρει», λέει στα «ΝΕΑ».

Χωρίς, λοιπόν, να έχει ακόμα βρεθεί το κατάλληλο ποδηλατοδρόμιο για τη συντήρηση της αγωνιστικής ετοιμότητάς του, ο ίδιος καταθέτει τον προβληματισμό του και για τους νέους αθλητές που, όπως τονίζει, βλέπουν τα όνειρά τους να ματαιώνονται: «Είναι τραγικό γι’ αυτά τα παιδιά γιατί εμείς κάναμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, έχω πάει σε τέσσερις Ολυμπιάδες και πάω για την πέμπτη. Τι θα γίνει με ένα παιδί που ξεκινάει τώρα και ονειρεύεται να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες;».

Την απογοήτευσή του συμμερίζεται και ο άλλοτε συναθλητής του, πανελλήνιος πρωταθλητής και νυν προπονητής του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Κορωπίου Βαγγέλης Πολίτης, η ομάδα του οποίου προπονούνταν στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Οπως λέει, στο μυαλό του αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι κυρίως ο 16χρονος Σπύρος Θεοχάρης, που μετρά ήδη σημαντικές διακρίσεις και αγωνιά για το αθλητικό του μέλλον. «Με κοιτάζει στα μάτια και με ρωτάει «τι κάνουμε, πού πάμε τώρα;». Περιμένει από εμένα, ως προπονητή του, μια απάντηση που προς το παρόν δεν μπορώ να του δώσω…».