Η επίσημη βιογραφία του Αλβιν Μπραγκ τον περιγράφει ως «παιδί του Χάρλεμ» που έγινε εισαγγελέας του Μανχάταν έπειτα από μια ζωή σκληρής δουλειάς, θάρρους και προάσπισης  της δικαιοσύνης. Επιτυγχάνοντας την απαγγελία κατηγοριών από το σώμα ενόρκων κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο Δημοκρατικός δικαστής έχει πλέον αποκτήσει μια θέση στην ιστορία, ως ο άνθρωπος πίσω από την πρώτη ποινική παραπομπή πρώην προέδρου.

Ο 49χρονος Μπραγκ έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και είναι πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το 2021 εξελέγη ως ο πρώτος μαύρος εισαγγελέας του Μανχάταν. Οπως αναφέρει έχει επικεντρωθεί στην «προστασία των κατοίκων της Νέας Υόρκης από τις καταχρήσεις των ισχυρών και στη διόρθωση των αδικιών του παρελθόντος με την ακύρωση άδικων καταδικαστικών αποφάσεων».

Ο Τραμπ τον κατηγορεί ότι τον έχει στοχοποιήσει για πολιτικούς λόγους, καθώς μεταξύ άλλων ο Μπραγκ έχει απαγγείλει κατηγορίες στον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον για απάτη και έχει καταδικάσει τον Αλεν Βάισελμπεργκ, πρώην οικονομικό διευθυντή του οργανισμού Τραμπ, για φοροδιαφυγή.