Εντύπωση έχει προκαλέσει η αλλαγή στάσης της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία ενώ πέρυσι ήταν υπέρ του αποκλεισμού των αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τώρα τάσσεται στο πλευρό της ΔΟΕ.  

«Θεωρώ πως αυτή είναι μια στιγμή για τους αθλητές και τις αθλήτριες και δεν πρέπει να στερηθούν τους Αγώνες. Ομως σκέφτομαι και παρακαλώ, όπως ένα μεγάλο κομμάτι του αθλητικού κινήματος, να μην υπάρχει αντιπροσωπεία κάτω από το ρωσικό λάβαρο», δήλωσε στην «Εκίπ».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Ενσταγκέ επίσης εξήρε πέρυσι την απόφαση για τον αποκλεισμό των αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «μια θαρραλέα, ισχυρή απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή». Για την περίπτωση να αγωνιστούν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι στο Παρίσι ο Ενσταγκέ πετά τώρα την μπάλα το γήπεδο της ΔΟΕ λέγοντας πως είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει.

Αξιωματούχοι της φινλανδικής ολυμπιακής επιτροπής ανέφεραν πως οι τελευταίες πρωτοβουλίες της ΔΟΕ δεν ανταποκρίνονται με τις θέσεις και τις απόψεις τους αλλά ήταν κάτι που ανέμεναν πως θα συμβεί. Τόνισαν μάλιστα πως οι θέσεις τους αποτελούν μειοψηφία.