Με λόγο καθαρό και στέρεο η καταξιωμένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη στάθηκε χθες από το βήμα του μάρτυρα ενώπιον των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και μίλησε για όλα όσα η ίδια γνωρίζει ότι είχαν συμβεί με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, εισφέροντας με τη μαρτυρία της στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και στη διαμόρφωση της δικανική κρίσης για τον κατηγορούμενο. Η δημοφιλής ηθοποιός κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε θεατρική της παράσταση με σκηνοθέτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο είχε απομακρύνει από τον θίασο λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη που τον έχει καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Κάτια Δανδουλάκη έκανε λόγο για μια συνεργασία που «κακοφόρμισε» καθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης «δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται» και τελικά η ίδια έκανε «ό,τι ένιωσα στην ψυχή μου».

Η κατάθεση

«Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;» τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη και πρόσθεσε: «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!».

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ηταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δεν ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ηταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ηταν πέραν του ορίου. Αρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.

Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…

Μάρτυρας: Ναι, αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κυρία Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει, θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Οταν μου είπε «θα φύγω», της λέω «όχι, θα φύγει κάποιος άλλος».

Με λυγμούς

Λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο βήμα κλήθηκε από την πρόεδρο η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, η οποία ξεσπώντας σε λυγμούς αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά καταγγέλλοντας ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Εντονα φορτισμένη, η ηθοποιός κατέθεσε πως γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όταν μαζί με συμφοιτήτριές της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του γλυκούλη». Τότε του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της και εκείνος, σύμφωνα με τη μάρτυρα, άρχισε να επικοινωνεί μαζί της και να της στέλνει μηνύματα με ερωτικό και σεξουαλικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνάντηση που είχε μαζί του την ημέρα που έδινε εξετάσεις στη σχολή: «Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις» της είπε και περιέγραψε πως ενώ εκείνη ήταν στη σκηνή, ο κατηγορούμενος πήγε στην κριτική επιτροπή και αντάλλαξε φιλιά και αγκαλιές με τα μέλη της. «Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή την κίνηση σαν να μου λέει: «Σ’ το είπα, έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Νέα καταγγελία

Νωρίτερα, είχε εξεταστεί μια ακόμα γυναίκα στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, η οποία κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο. Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πως αποφάσισε να μιλήσει για όσα της είχαν συμβεί όταν είδε τις καταγγελίες και άλλων γυναικών, προσθέτοντας πως ο λόγος που δεν τον κατήγγειλε ήταν καθαρά προσωπικός. «Δεν ήθελα να μπλέξω, κανείς δεν με επηρέασε σε αυτή την απόφαση. Ηταν παντοδύναμος ο κ. Φιλιππίδης τότε».