Το παρελθόν του 53χρονου επιχειρηματία που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «ΝΕΑ», δεν θεωρούν πως από τη μια ημέρα στην άλλη ένας μεσήλικας μπήκε σε μια τέτοια διαδικασία εάν δεν είχε ήδη ανακαλύψει «διαδικτυακά μονοπάτια» που θα τον οδηγούσαν σε άτομα που ασχολούνταν με τη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό του τηλέφωνο και τους υπολογιστές του εκτιμούν πως θα αντλήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους «πελάτες» του και θα αποδειχθεί αν στο παρελθόν είχαν πέσει στα δίχτυα του και άλλα παιδιά. Εν τω μεταξύ, μέχρι χθες, σε εκκρεμότητα παρέμενε η εισαγγελική διάταξη περί δημοσιοποίησης των στοιχείων του, που στοχεύει στην αναγνώρισή του από άλλα πιθανά θύματά του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη σοκαριστική υπόθεση θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν εάν είχε συνεργούς ή εάν υπάρχουν άτομα που γνώριζαν για την αρρωστημένη δράση του και του παρείχαν κάλυψη. Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τον 53χρονο, εντόπισαν ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ που είχε δημιουργήσει με πολλά βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης για να προσελκύσει «πελάτες», ενώ ανέσυραν και συνομιλίες του με παιδεραστές.

Κατάθεση

Την ίδια στιγμή, αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό των ατόμων που βίασαν την 12χρονη, δίνοντας χρήματα που κατέληγαν στην τσέπη του 53χρονου. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, φέρεται να παρουσίαζε το κορίτσι ως 16χρονο για να μην έχουν ενδοιασμούς οι ενδιαφερόμενοι. Ομως, η 12χρονη στην κατάθεσή της ήταν καταπέλτης. Οπως είπε, αρκετοί είχαν αντιληφθεί την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει, ενώ άλλοι την είχαν προτρέψει να απομακρυνθεί και να προσέχει γιατί είναι πολύ μικρή.

Η κοινή γνώμη σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις και βλέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τις κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε ο 53χρονος, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως εκκλησιαζόταν τακτικά, έχοντας, μάλιστα, ενεργό ρόλο στη θεία λειτουργία ως επίτροπος τοπικού ναού. Οπως αναφέρουν άτομα που τον γνωρίζουν, θεωρούνταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχης, φιλόζωος και φιλάνθρωπος, ενώ η Νέα Δημοκρατία, της οποίας ήταν μέλος, ανέστειλε την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που κατέγραφαν τις κινήσεις του για τουλάχιστον έναν μήνα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει το κατάλληλο προφίλ για να μην κινήσει υποψίες.

Την απειλούσε με όπλο

Ο εφιάλτης για την 12χρονη ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, τότε που άρχισε να απασχολείται για μερικές ώρες στο μίνι μάρκετ του 53χρονου προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τη μητέρα της και την πολυμελή οικογένειά της, με τον δράστη να κερδίζει από νωρίς την εμπιστοσύνη της. Ωστόσο, σταδιακά η συμπεριφορά του μεταλλάχθηκε: Μέσα στο κατάστημα που υποτίθεται θα της παρείχε ένα χαρτζιλίκι, φέρεται να την απειλούσε με όπλο και να τη βίαζε επανειλημμένα. Ακολούθησαν τα ραντεβού με «πελάτες» που, σύμφωνα με τη 12χρονη, ήταν τουλάχιστον 10. Κάποιες φορές τη βίαζαν σε δωμάτια, άλλες μέσα στα αυτοκίνητά τους, κοντά στο σταθμό του Μετρό «Σεπόλια», όπου ο 53χρονος κανόνιζε τις συναντήσεις και λάμβανε προσυμφωνημένα ποσά, από 50 έως 70 ευρώ. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., άλλωστε, έχουν ανακαλύψει στο κινητό του 53χρονου τουλάχιστον 213 επαφές υποψήφιων «πελατών».

Τόσο ο 53χρονος όσο και ένας 42χρονος που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Εκτός από τους δύο, όμως, ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε την ανήλικη.

Συνελήφθη 63χρονος για ασέλγεια κατά ανηλίκων αγοριών

Στη σύλληψη ενός 63χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανηλίκων, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ στον Αγιο Παντελεήμονα το βράδυ της Κυριακής. Τα θύματά του ήταν δύο αδέλφια, αγόρια, ηλικίας μόλις 8 και 9 ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις με τους ανήλικους ή ενώπιόν τους, αλλά και σε γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης έταξε στα δύο παιδιά ένα μικροποσό και τα παρέσυρε στο σπίτι του, όπου προχώρησε στις αρρωστημένες πράξεις του. Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα των παιδιών, η οποία τα αναζήτησε και τα βρήκε λίγο μετά την έξοδό τους από το σπίτι του 63χρονου, με τα κακοποιημένα αγόρια να της περιγράφουν τι ακριβώς συνέβη. Ο συλληφθείς είναι διαζευγμένος, ενώ και στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα, όμως αποφυλακίστηκε το 2020.