Στα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον θάνατο της Μόλι, οι εταιρείες του Ιντερνετ εξελίχθηκαν και κυνηγούν πια περισσότερο τα επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των νέων περιεχόμενα. Δεν έχουν κατεβεί όμως όλα – ούτε κατεβαίνουν γρήγορα.

Ο ιατροδικαστής Γουόκερ αξίωσε κατά συνέπεια περισσότερο αποτελεσματικές διαδικασίες εξακρίβωσης της ηλικίας των χρηστών στα σόσιαλ μίντια. Τα πορίσματα της έρευνάς του ίσως να βοηθήσουν στην υιοθέτηση του νομοσχεδίου Online Safety Bill, που αποσκοπεί στον καλύτερο έλεγχο του ον-λάιν περιεχομένου και χρεώνει στους γίγαντες του Ιντερνετ «ένα καθήκον επαγρύπνησης».

Επειτα από μήνες συζήτησης στο βρετανικό Κοινοβούλιο, η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, ανέστειλε την εξέτασή του, κρίνοντας πως ο έλεγχος «νόμιμου χαρακτήρα αλλά επικίνδυνου» περιεχομένου απειλεί την ελευθερία της έκφρασης. Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση «Ράσελ», όμως, η πίεση ενισχύεται. Για τη Μισέλ Ντόνελαν, την υπουργό Πολιτισμού της Τρας, «οφείλουμε στην οικογένεια της Μόλι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία».