Εκμεταλλευόμενος το δυνατό του σημείο που είναι το ορεινό τρέξιμο, ο Φώτης Ζησιμόπουλος κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αναδειχθεί νικητής στον υπερμαραθώνιου του Σπάρταθλου. Μάλιστα, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία της διοργάνωσης (21 ωρ.00′.50») ξεπερνώντας και την επίδοση του μεγάλου Γιάννη Κούρου.

Ο έμπειρος έλληνας πρωταθλητής κάλυψε στη διαδρομή του βουνού το χάντικαπ που είχε από τον Ιάπωνα Σομίγια Τόρου (2ος με χρόνο 21 ωρ.18′.06») και μπήκε πρώτος στη Σπάρτη καλύπτοντας τα 245 χιλιόμετρα του διεθνή ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων, ο οποίος εφέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια!

Η στρατηγική του Φώτη Ζησιμόπουλου που εφάρμοσαν με τον προπονητή του αλλά και η εξαιρετική ψυχολογία του έκαναν τη διαφορά για να τερματίσει πρώτος αφήνοντας πίσω του τους Ιάπωνες Σομίγια Τόρου (21 ωρ.08′.06») και Ισικάγουα Γιοσχιχίκο (23 ωρ.06’46») αλλά και τον Ούγγρο Ερος Τίμπορ (23 ωρ.23’44»).

Οι υπεραθλητές άρχισαν τον αγώνα τους τα ξημερώματα της Παρασκευής κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και είχαν το χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36 ωρών από την εκκίνηση, βάσει της εκτίμησης των ιστορικών σχετικά με το κατόρθωμα του Φειδιππίδη.

Γ.Λ.