Τι τραβάνε ορισμένες φορές κι αυτοί οι ποδοσφαιριστές για το (υψηλότατο, είναι αλήθεια) μεροκάματο… Παράδειγμα ο Κώστας Μανωλάς. Οταν ανακοίνωσε την απόκτησή του η Αλ Σαρτζά, ο σύλλογος ανέβασε μία φωτογραφία που παρουσίαζε τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού σαν αρχαίο έλληνα πολεμιστή, με δόρυ και ασπίδα, στην οποία απεικονιζόταν ένα λιοντάρι. Αλλά δεν έμειναν εκεί οι άνθρωποι της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τις επόμενες ημέρες έστησαν σκηνικό για την επίσημη φωτογράφιση του Μανωλά με αληθινό λιοντάρι! Αλυσοδεμένο μεν, αλλά με σάρκα και οστά. Ετσι, σε κάποια στιγμή, που ο Μανωλάς είχε πάρει πόζα, φορώντας τη φανέλα της ομάδας και κοιτάζοντας τον φακό κι όχι το ζώο, το λιοντάρι βρυχήθηκε, με συνέπεια ο παίκτης να τρομάξει και να τιναχθεί από το ξάφνιασμα!

Αυτό που λογικά θα εύχεται ο Μανωλάς είναι να μην έχουν οι νέοι του εργοδότες άλλες τέτοιες εμπνεύσεις…

Αγκυρα στην… Παμβώτιδα

Δύο από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ροντρίγκο Ερασμούσπε κι ο Ζήσης Καραχάλιος επεξέτειναν τα συμβόλαιά τους μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ο αργεντινός στόπερ είχε συμβόλαιο έως το 2023 και άρα η επέκταση είναι για δύο χρόνια. Από την άλλη, το παλαιό συμβόλαιο του καρδιτσιώτη αμυντικού μέσου έληγε το 2024, οπότε η επέκταση είναι μονοετής. Να δούμε αν θα τα εξαντλήσουν τα συμβόλαια ή θα μεσολαβήσει κάποια πώληση. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, αν παρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία, δεν θα την αφήσει…

Εμφύλιος γένους θηλυκού

Η FIBA ξεκίνησε έρευνα χθες με αφορμή βίντεο που δείχνει δύο μπασκετμπολίστριες του Μάλι να έρχονται στα χέρια έπειτα από τον αποκλεισμό της ομάδας τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ήττα του Μάλι με 81-68 από τη Σερβία για τον Β’ όμιλο, που ήταν και η τέταρτη σερί ήττα της αφρικανικής ομάδας στο τουρνουά. Πρωταγωνίστριες ήταν η Σαλιμάτου Κουρούμα και η Καμίτε Ελισάβετ Νταμπού και η συμπλοκή έλαβε χώρα την ώρα που η Σέρβα Σάσα Κάντο έδινε συνέντευξη στη μικτή ζώνη. Η κάμερα έπιασε την Κουρούμα να ρίχνει γροθιές στην Νταμπού, με την Κάντο να παρακολουθεί εμβρόντητη όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια της.

Η FIBA έχει ξεκινήσει έρευνα που μόλις ολοκληρωθεί θα αποφασίσει για τυχόν πειθαρχικά μέτρα.

Από το Λονδίνο

στο Ηράκλειο

Από το Ανατολικό Λονδίνο στην… Ανατολική Κρήτη. Ο λόγος για τον 23χρονο Μεζάκ Τζου, ο οποίος ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό στην Κ-21 της Γουέστ Χαμ και συμφώνησε με τον ΟΦΗ. Είναι εξτρέμ, έχει γεννηθεί στη Γουινέα Μπισάου, αλλά έχει πορτογαλικό διαβατήριο κι αρκετές συμμετοχές με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας της Ιβηρικής. Μάλιστα, ο Τζου έχει κατακτήσει και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα με την Κ-19 το 2018 κι ένα με την Κ-17 το 2016. Την πρώτη ποδοσφαιρική εκπαίδευση την πήρε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, προτού μετακομίσει στην Αγγλία σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Δεν κατάφερε, όμως, να φτάσει ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ και τώρα στο Ηράκλειο επιχειρεί μία νέα αρχή.

Χωρίς οπαδούς

ο Αρης στον Βόλο

Tην περασμένη εβδομάδα ο Βόλος είχε ανακοινώσει ότι «από τον αγώνα της 2ας Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Αρη αλλά και στις εντός έδρας αναμετρήσεις με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν θα εκδοθούν εισιτήρια αγώνα, παρά μόνο στην περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα ζητήσει επίσημα εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της». Ο Αρης, όμως, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, ζήτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για τα μέτρα τάξης  2.000 εισιτήρια, αλλά «ο Βόλος ΝΠΣ ήταν αρνητικός ως προς το αίτημα».

Η θεσσαλική ΠΑΕ επικαλέστηκε και την εκκρεμοδικεία για την κάλυψη των ζημιών στο Πανθεσσαλικό από την περσινή παρουσία των φίλων του Αρη.

Αποσύρθηκε ο Εργοτέλης

Μετά την Ξάνθη, χθες αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Super League κι ο Εργοτέλης. Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν το έγγραφο που απέστειλαν οι Ηρακλειώτες στη διοργανώτρια αρχή, με το οποίο ενημέρωναν για την αδυναμία τους να παίξουν στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Υστερα από αυτή την εξέλιξη, η ΕΠΟ ματαίωσε τον αγώνα Κυπέλλου που ήταν να δώσει ο Εργοτέλης κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.