Οι πράκτορες του FBI δέχονται άνευ προηγουμένου αριθμό απειλών μετά την έρευνα στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, καθώς οι οργισμένοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου εκφράζονται με κάθε τρόπο. Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών αφαίρεσαν στο πλαίσιο ποινικής έρευνας την προηγούμενη εβδομάδα απόρρητα έγγραφα που είχε πάρει μαζί του ο Τραμπ φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο, στην κατοικία του στη Φλόριντα.  

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει πιθανή δίωξη για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας και παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης αφού βρέθηκαν άκρως απόρρητα υλικά στην ιδιοκτησία του, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που λέγεται ότι σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα της Αμερικής. Τα έγγραφα αυτά απαγορεύονται να βγουν από τον Λευκό Οίκο και ανήκουν στα προεδρικά αρχεία.  

Η έρευνα προκάλεσε έκρηξη βίαιης ρητορικής από τους υποστηρικτές του Τραμπ στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων για όπλα και συζήτησης για εμφύλιο πόλεμο, που ενισχύεται από τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης. Μετά την αποσφράγιση του εντάλματος έρευνας στο Μαρ-α-Λάγκο την Παρασκευή, τα ονόματα των δύο πρακτόρων του FBI που υπέγραψαν τα έγγραφα κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.  

Οπαδοί του Τραμπ, μερικοί από τους οποίους οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν έξω από γραφείο του FBI στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το Σάββατο, καθώς ο πρώην πρόεδρος συνέχιζε να χαρακτηρίζει την έρευνα στο σπίτι του «κυνήγι μαγισσών» που έχει σκοπό να του απαγορεύσει να είναι και πάλι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο. Η πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth του Τραμπ έχει κατακλυστεί από δημοσιεύσεις που παροτρύνουν τους πιστούς να προετοιμαστούν για βίαιη εξέγερση προς υπεράσπισή του.

Το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσαν κοινό δελτίο πληροφοριών σχετικά με την αύξηση των απειλών που στοχεύουν όσους επιβάλλουν τον νόμο, δικαστικούς και το κυβερνητικό προσωπικό. Αξιωματούχοι εξηγούν ότι η βίαιη ρητορική στους συντηρητικούς ιστοτόπους μετά την επιδρομή στο σπίτι του Τραμπ είναι πανομοιότυπη με εκείνη που προηγήθηκε της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου.