Το επόμενο Σάββατο, 28 Μαΐου, το Φίλιον γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του με ένα πάρτι (όπως το λέμε εμείς του ’80 οι εκδρομείς) ή χάπενινγκ (όπως το λένε στα σύγχρονα) για όλους εκείνους τους φίλους του (πολλούς και σημαντικούς) που έκαναν το καφέ της οδού Σκουφά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στέκια της πόλης. Προσωπικά, δεν θα έλεγα ότι υπήρξα τακτική θαμώνας του μαγαζιού. Ισως, ούτε καν θαμώνας. Αλλωστε, στην «κιβωτό» των παιδικών μου αναμνήσεων έχει διασωθεί ως Dolce – το ζαχαροπλαστείο που λειτουργούσε πριν, στον ίδιο χώρο. Εκεί όπου, στη δεκαετία του 1960, είχα πρωτογευτεί μια αέρινη πάστα με επικάλυψη ζελέ πορτοκαλιού και δύσκολο όνομα. Μπαβαρουάζ την έλεγαν. Ωστόσο, αν στο φανταστικό μυθιστόρημα της σύγχρονης Αθήνας έπρεπε να αναφέρω ένα στέκι, το Φίλιον θα ήταν.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ