Σε κίνδυνο βρίσκεται και επισήμως πλέον η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Αρη. Μολονότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε στις 10 ομάδες που έλαβαν άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, όλο αυτό είναι υπό αμφισβήτηση. Ο λόγος;

Απέστειλε εξώδικο ο Βόλος (καταγγέλλοντας παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ και απειλώντας να φτάσει στις διεθνείς ομοσπονδίες) και ο προϊστάμενος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση. Ο Σαράκης είχε μειοψηφήσει στη σχετική ψηφοφορία και είχε κάνει αρνητική εισήγηση. Επικαλέστηκε, μάλιστα, οφειλές του Αρη σε πρώην ποδοσφαιριστή που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Ετσι, η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ και σε περίπτωση που αυτό κάνει δεκτή την έφεση, θ’ ανακληθεί η άδεια συμμετοχής του Αρη στην Ευρώπη.

Να τονιστεί πως ακόμη και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αρης θα έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην UEFA. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από πέντε χρόνια, σε άλλη περίπτωση και με άλλη ομάδα.

Τότε που το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ είχε δώσει άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής στον Πανιώνιο (παρόλο που σε πρώτο βαθμό αυτή είχε απορριφθεί), αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του άναψε κόκκινο, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα και δίνοντας σ’ εκείνον τη θέση.

Ωστόσο, από πλευράς Αρη προκύπτει πως επικρατεί ψυχραιμία και όχι ανησυχία. Οι Κιτρινόμαυροι ξεκαθαρίζουν ότι έχουν τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές τους μέχρι και τις 31/12 του 2021, με τον Καρυπίδη να έχει καταβάλει 4.600.000 ευρώ, ενώ πήραν την άδεια με ψήφους τέσσερις υπέρ και μία κατά. Στην εκκρεμοδικία που υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον παίκτη της παλιάς ΠΑΕ, Ρούμπεν Παλαθουέλος, η απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι πηγαίνει για τον επόμενο χρόνο. Επίσης, στην ΠΑΕ Αρης δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής κανένα επίσημο έγγραφο, ενώ αν κληθεί για επανεξέταση σε δευτεροβάθμιο βαθμό, τότε στον Αρη είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την ΟΥΕΦΑ για να δικαιωθούν, όπως έγινε άλλωστε και με τη δικαίωση από το CAS.