Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Η ΑΕΚ έβαλε στο «Βικελίδης» την ταφόπλακα στη φετινή σεζόν. Η Ενωση έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης έπειτα από την ήττα από τον Αρη (3-2) και κλείνει την πιο αποτυχημένη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της. Οσες ευκαιρίες κι αν πήραν οι Κιτρινόμαυροι μετά τα αγωνιστικά στραπάτσα που γνώριζαν, δεν τις εκμεταλλεύονταν. Η ΑΕΚ αποδείχθηκε λίγη και οι επιλογές που έγιναν αποτυχημένες. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά δεδομένα χρειάζεται να αλλάξουν πολλά προκειμένου η Ενωση να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.
Ο κόσμος του Δικεφάλου δεν αντέχει άλλο. Και μετά και το νέο κάζο ξέσπασε. Οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στα Σπάτα και περίμεναν την αποστολή. Ο κόσμος εξέφρασε την οργή του για όσα έγιναν φέτος και την παταγώδη αποτυχία της ομάδας. Μάλιστα από μεριά οπαδών ακούστηκαν και κάποιες πιο… χοντρές εκφράσεις, προς κάποιους ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως τα πράγματα να ξεφύγουν.
Το παιχνίδι του «Βικελίδης» είχε χαρακτήρα τελικού. Ηταν ένα γεμάτο ματς που βρήκε νικητή τον Αρη με 3-2, με ανατροπή. Η Ενωση μετά το πρώτο νωθρό ξεκίνημα, άρχισε να παίρνει μέτρα βάζοντας ένταση στο παιχνίδι της και στο 53' βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ηταν ένα γέμισμα προς τα καρέ του Αρη που αμυνόταν μαζικά, ο Γκαρσία κατέβασε με μαγικό τρόπο την μπάλα αφού… ξεφορτώθηκε τον Εμπακατά και με φοβερό δεξί σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κουέστα για το 0-1. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, οι οπαδοί του Αρη πέταξαν ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό το οποίο βρήκε τον Ρότα στο κεφάλι με τρομερή δύναμη.
Το ματς διεκόπη για μερικά λεπτά μέχρι να συνέλθει ο δεξιός μπακ και συνεχίστηκε κανονικά λίγο αργότερα. Με την ΑΕΚ να έχει το μομέντουμ, τον Αρη να βρίσκεται σε σοκ και το 0-2 να είναι γεγονός στο 58'. Η Ενωση αναπτύχθηκε ταχύτατα από αριστερά, ο Τσούμπερ ανέβηκε, έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ για δεύτερη φορά. Μάλιστα, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο, αλλά ο πρώτος βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του, αφού ο Ελβετός καλυπτόταν καθαρά και έτσι το 0-2 μέτρησε μέσω VAR.
Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, η ΑΕΚ έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση βάσει της εικόνας. Ωστόσο, μια αδράνεια στο 75' με το σουτ άουτ του Μαντσίνι που αποτέλεσε το πρώτο καμπανάκι, κι άλλη μια στο 78', όπου ο Πάλμα μείωσε σε 1-2 με αριστερό σουτ, υπενθύμισαν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με το ματς από εκεί και πέρα να ανάβει για τα καλά και να γίνεται θρίλερ. Η πρώτη κίνηση του Οφρυδόπουλου από τον πάγκο, ήταν να περάσει τον Μοχαμάντι αντί του Μάνταλου στο ματς, με τον Χατζισαφί να έρχεται στα χαφ. Στο 85' ο Στάνκοβιτς έκανε δύο επεμβάσεις σε Πάλμα και Φαμπιάνο, αλλά δεν είχε απάντηση στην τρίτη περίπτωση, όταν ο Φαμπάνο νίκησε στον αέρα Κριχόβιακ - Μήτογλου, Στάνκοβιτς και Χατζισαφί δεν καθάρισαν και ο Μαντσίνι από κοντά ισοφάρισε σε 2-2. Με την ισοφάριση ο Οφρυδόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα, έφερε στο ματς Αραούχο και Τάνκοβιτς, ενώ μπήκε και ο Καρίμ για τα τελευταία λεπτά. Το σοκ για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στο 90'+4' όπου ο Αρης βρήκε και τρίτο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία και πήρε τη νίκη με 3-2.
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν (62' Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (88' Γκάμα), Μπερτόγλιο (62' Πάλμα), Ιτούρμπε (62' Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (90'+5 Δεληζήσης).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (88' Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82' Μοχαμάντι), Γκαρσία (88' Αραούχο), Αμραμπατ, Τσούμπερ (90'+2 Ανσαριφάρντ).
Αραούχο: «Συγγνώμη»
Τίμησαν τον Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο βραβεύθηκε την Κυριακή από τη Δομή «εις το όνομα του Αλκη», για τη γνωστή αντίδρασή του στην ιστορία με τον αδικοχαμένο φίλο του Αρη Αλκη Καμπανού και την αφιέρωση που είχε κάνει στο προηγούμενο ματς στη Θεσσαλονίκη. Ο επιθετικός της ΑΕΚ παρέλαβε το βραβείο του και ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση τους υπεύθυνους, ενώ χειροκροτήθηκε απ' όλο το γήπεδο.
Ο αργεντινός επιθετικός έδειξε και χθες τον χαρακτήρα του, βγαίνοντας μπροστά στα δύσκολα. Με ποστάρισμά του στο Ιnstagram ο Αραούχο ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο της ΑΕΚ για την αγωνιστική αποτυχία της ομάδας. Παράλληλα κάλεσε τους πάντες «να σηκωθούμε και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».