Μοιάζει ως κακό ανέκδοτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και προκαλεί θλίψη ο τρόπος που αντιμετωπίζουν κάποιες διεθνείς αλλά και εγχώριες αθλητικές ομοσπονδίες το θέμα του κορωνοϊού. Ουσιαστικά, θυσιάζουν στον βωμό των γεμάτων γηπέδων, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και την προστασία των θεατών από τον φονικό -για σημαντική μερίδα πολιτών- ιό . Το Βελιγράδι πιέζει όλο και περισσότερο για να πάρει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας από το Βερολίνο, με δεδομένο ότι οι Γερμανοί στην παρούσα φάση τουλάχιστον δεν συζητάνε καν για γεμάτο γήπεδο, ούτε καν κατά το ήμισυ. Στη βράση κολλάει το σίδερο και οι Σέρβοι «δελεάζουν» τη διοργανώτρια αρχή με την υπόσχεση μιας κατάμεστης σάλας στην περίφημη «Stark Arena».

Οι Σέρβοι φιλοξενούν σε ενάμιση μήνα στο ίδιο γήπεδο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έχουν υποσχεθεί στη διεθνή ομοσπονδία γεμάτες εξέδρες με τον κόσμο να επιστρέφει για πρώτη φορά διεθνώς σε τέτοιο ποσοστό σε αγώνες στίβου. Μάλιστα δεν απαιτούν το παραμικρό ποσοστό εμβολιασμού από τους αθλητές που θα συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα το Ορεγκον των ΗΠΑ, που θα υποδεχτεί αργότερα προς το καλοκαίρι το αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα έχει (και σε τι ποσοστό) κόσμο στις εξέδρες. Αυτό που έχει αποφασίσει σίγουρα όμως είναι ότι ουδείς αθλητής ή αθλήτρια που θα λάβει μέρος θα είναι ανεμβολίαστος.

Η ΟΥΕΦΑ το περσινό καλοκαίρι στην τελική φάση του Euro 2020 μετέφερε με συνοπτικές διαδικασίες τα παιχνίδια που επρόκειτο να φιλοξενήσει το Δουβλίνo στην Αγία Πετρούπολη και αυτά του Μπιλμπάο στη Σεβίλλη επειδή Δουβλίνο και Μπιλμπάο είχαν πολύ αυστηρά μέτρα. Αντίθετα η αγαπημένη της πόλη ήταν η (με κατάμεστες εξέδρες και με υποτυπώδη μέτρα προστασίας) Βουδαπέστη.

Σαφώς το να βλέπεις αγώνα με γεμάτα γήπεδα είναι απίστευτα όμορφη εικόνα, αλλά από την άλλη η ασφάλεια των θεατών πρέπει να είναι στο μάξιμουμ.