Πού ψηφίζουν

Η αυριανή ημέρα είναι ημέρα εκλογών - και δεν υπάρχει τίποτα πιο παραδοσιακά εκλογικό από το να ψάχνουμε τα μέρη που θα πάνε να ψηφίσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον τόπο καταγωγής του, θα ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Β' Αθήνας, θα ψηφίσει στη Μεταμόρφωση, ο Παύλος Χρηστίδης θα ψηφίσει επίσης σε εκλογικό κέντρο του δήμου Αθηνών και ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στον Ταύρο. Στο σχολείο της Καλλιθέας προς το μεσημέρι αναμένεται να ψηφίσουν ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης και τα παιδιά τους.

Παρόντες οι πρώην

Για τους νυν ξέρουμε, τι θα συμβεί όμως με τους πρώην; Οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά πάσα πιθανότητα θα δώσουν το παρών στην κάλπη, όπως έκαναν και το 2017, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης. Θα έχει ενδιαφέρον ποιους πρώην υπουργούς και βουλευτές θα δούμε στην κάλπη αύριο - γιατί αυτό από μόνο του θα αποδεικνύει το μέγεθος της απήχησης του καλέσματος των υποψηφίων για συμμετοχή, αλλά και το μέγεθος του ενδιαφέροντος για τις διεργασίες στον χώρο.

Δικαίωμα ψήφου

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν; Ολοι οι έλληνες πολίτες άνω των 16 ετών, με την προϋπόθεση ότι θα γραφτούν μέλη ή φίλοι του κόμματος, ακόμα κι επιτόπου στο εκλογικό κέντρο της επιλογής τους. Δεν πρέπει να ξεχνούν, όμως, ότι θα πρέπει να έχουν πάνω τους τρία ευρώ, όσα κοστίζει η εγγραφή τους, ώστε να βοηθήσουν το κόμμα να ανταπεξέλθει και στο κόστος της ηλεκτρονικής διασύνδεσης. Το 2017, το μεγαλύτερο ποσό από το κόστος των εκλογών καλύφθηκε από το οικονομικό τίμημα που κατέθεταν οι ψηφοφόροι. Επειδή η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά και χάρη στους σωστούς υπολογισμούς του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη, οι λογαριασμοί «βγήκαν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από