Σε χαμηλές πτήσεις κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου για την Ελλάκτωρ, αν και το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς η εισηγμένη επέστρεψε σε κερδοφορία ύστερα από έξι τρίμηνα ζημιών.

Ο κατασκευαστικός όμιλος ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά μεγέθη για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί οριακά κατά 4% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφώνεται σε 638 εκατ. από 660 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Στο τρίτο τρίμηνο όμως ανέβηκε κατά 7%, και συγκεκριμένα στα 244 εκατ. από 229 εκατ. ευρώ πέρυσι την ίδια περίοδο.

Η διοίκηση της Ελλάκτωρ επισημαίνει στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα προ φόρων κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 8 εκατ. ευρώ ύστερα από έξι τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων. Μάλιστα το περσινό τρίτο τρίμηνο η εταιρεία είχε γράψει ζημιές 3 εκατ. ευρώ.

Με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σχολιάζει: «Κατά τη διάρκεια εννεαμήνου του ’21, οι κύριοι τομείς δραστηριότητας του ομίλου παρουσίασαν υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης. Στον κλάδο Κατασκευής, ο κύκλος εργασιών του τρίτου τριμήνου του 2021 κινήθηκε υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του ’20 (+9%), ενώ παρατηρήθηκε κάμψη στη λειτουργική κερδοφορία του εννεαμήνου, ως αποτέλεσμα της σταδιακής αποδέσμευσης από μη κερδοφόρες αγορές και δραστηριότητες, ενώ επιπρόσθετα υπήρξε επιβάρυνση των αποτελεσμάτων συνεπεία της αρνητικής έκβασης διαιτησίας για έργο στο Κατάρ».