«Ανάχωμα» για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους αναμένεται να αποτελέσει ο νέος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων.

Ο νέος φορέας θα απορροφά χιλιάδες ακίνητα από πλειστηριασμούς τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα άλλαζαν χέρια.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, «δεν αναμένονται περισσότεροι από 3.000-5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων πρώτης κατοικίας τον χρόνο», καθώς ένα μεγάλο μέρος θα απορροφάται από τον νέο Φορέα Απόκτησης και Επανεκμίσθωσης.

Μιλώντας στο συνέδριο της 22ης Prodexpo ο Φώτης Κουρμούσης ανέφερε ότι προωθούνται:

Το θεσμικό πλαίσιο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση οφειλών, εξασφαλίζοντας διαφάνεια, στήριξη στους ευάλωτους και εξυπηρέτηση των συμφερόντων οφειλετών και πιστωτών. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν ο νέος πτωχευτικός νόμος, η νέα νομοθεσία σχετικά με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας για τους πλειστηριασμούς, αλλά και ο προωθούμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών.

Δράσεις όπως η ψηφιοποίηση και η ενοποίηση βάσεων δεδομένων που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της αγοράς, συμβάλλοντας στο βάθος της αγοράς, αλλά και στην αύξηση της ζήτησης και, επομένως, των τιμών. Οπως σημείωσε, τα επόμενα 2-3 έτη η ψηφιοποίηση και η διαθεσιμότητα δεδομένων για την ελληνική αγορά ακινήτων θα κινούνται στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν περισσότερα από 40 έργα ψηφιοποίησης άνω των 2 δισ. ευρώ που θα αφορούν ευρύτερα την αγορά ακινήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από