Η ένταση πάση θυσία, αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές διάστημα. Και χθες, κατά τη συνήθη τακτική του, τα στελέχη του άρχισαν να φωνάζουν κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση του εφετείου να αποφυλακιστεί ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης (την απόφαση ζήτησε ο Αρειος Πάγος για να ασκήσει αναίρεση). Το έναυσμα έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας παραθέτοντας ένα στιχάκι του Ελύτη.

Αχ, η ποίηση είναι ένας ωραίος τρόπος να κρύβεις τις προθέσεις σου. Διότι στην ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε από την κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κάτι αδιανόητο στη δημοκρατία. Ευλόγως, λοιπόν, του απάντησε η κυβέρνηση ότι ψάχνει να βρει οτιδήποτε συμβαίνει για να κάνει αντιπολίτευση. Και επίσης ευλόγως του υπενθύμισε τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, από τα χρόνια των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος μέχρι την κοινή υπερψήφιση της απλής αναλογικής. Να προσθέσω μόνο τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν συνελήφθησαν τα βασικά στελέχη του, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καλόδεχτη η, έστω εξ ανάγκης, κριτική, διότι ήταν λάθος η υποστολή του μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – και κυρίως η διερεύνηση της πολιτείας του.