Δύο θέσεις υψηλότερα στον διεθνή δείκτη ελκυστικότητας των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ανέβηκε η Ελλάδα. Οπως προκύπτει από την 58η έκδοση της εξαμηνιαίας έκθεσης της Εrnst & Υoung, Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), η χώρα μας από την 26η  θέση ανέβηκε στην 24η χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη διαδικασία αδειοδότησης.

«Η περσινή μεταρρύθμιση του καθεστώτος αδειοδότησης και η καθιέρωση μιας ταχείας ψηφιοποιημένης διαδικασίας, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση των προοπτικών της αγοράς», υποστηρίζει η ΕΥ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα μπορεί πλέον βάσιμα να αισιοδοξεί ότι θα πετύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα.

Σημειώνει δε πως από την αναδιάρθρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η ΡAE έχει λάβει αιτήσεις άνω των 85GW, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ των εν δυνάμει επενδύσεων σε περισσότερα από 100GW. Τα περισσότερα από 100GW που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης

υπερβαίνουν κατά πολύ τα 19GW ΑΠΕ που χρειάζεται η χώρα για να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για τη συμμετοχή τους στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας κατά 61% μέχρι το 2030.