Επωφελούμενα του θαυμασίου καιρού 11.886 άτομα έκαμαν θαλάσσιο μπάνιο στην λαϊκή πλαζ της Βουλιαγμένης, την περασμένη εβδομάδα, όπως ανεκοινώθη από τον ΕΟΤ. Η αναλυτική κίνηση έχει ως εξής: Δευτέρα 931, Τρίτη 1.344, Τετάρτη 1.059, Πέμπτη 1.283, Παρασκευή 1.364, Σάββατο 1.451 και την Κυριακή 4.454.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Πέντε νέα βιβλία

είναι «κατάλληλα»

– Θα τα πολτοποιούσαν

Πέντε νέα διδακτικά βιβλία που θα πολτοποιούσαν οι αντιδραστικοί κύκλοι του υπουργείου Παιδείας και οι συνεργάτες τους, ενεκρίθησαν ως κατάλληλα από τις αντίστοιχες κατά ειδικότητα επιτροπές κρίσεως. Τα βιβλία αυτά είναι: Ομήρου Οδύσσεια – μετάφραση Εφταλιώτη – Ποριώτη και τα Φυσικά της Α’ τάξεως Γυμνασίου. Ομήρου Ιλιάς – μετάφραση Ι. Πολυλά και Πλουτάρχου – Θεμιστοκλής – Περικλής, μετάφραση Μ. Οικονόμου, της Β’ τάξεως Γυμνασίου. Νεοελληνική Γραμματική του Μ. Τριανταφυλλίδη για το Δημοτικό. Επίσης ενεκρίθησαν και τα Αναγνωστικά του Δημοτικού, που εξέδωσε ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, υπό την επίβλεψη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ:

Ο θεσμός είναι τέλειος

Οι άνθρωποι απέτυχαν

λέγει ο κ. Παπανδρέου.

ΝΑ ΑΥΞΗΘΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ

ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Πράγματι δεν φταίει ο θεσμός αλλά οι άνθρωποι φια όσα περίεργα συνέβησαν εφέτος στις εξετάσεις του ακαδημαικού απολυτηρίου. Την διαπίστωσιν αυτή που έκανε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, συμμερίζονται όχι μόνον η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως οι 30.000 υποψήφιοι που διαγωνίσθηκαν προ ημερών και έζησαν από κοντά το νέο σύστημα.