Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ έχει μπόλικη δουλειά μπροστά της να κάνει. Και ένας από τους βασικότερους στόχους της οφείλει να είναι το πώς θα επιστρέψει η Εθνική ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, πώς θα καταφέρει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να διεκδικεί μετάλλια. Πώς θα καταφέρει να αποκαλείται ξανά η «επίσημη αγαπημένη». Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν πως πρώτη σκέψη του Βαγγέλη Λιόλιου είναι η πρόσληψη ενός έλληνα – τοπ επιπέδου – προπονητή. Και το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη είναι εκείνο που φιγουράρει στην κορυφή της λίστας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιτούδης έρχεται στην επιφάνεια για την Εθνική ομάδα. Την προηγούμενη έβαλε… στοπ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δεν επέτρεψε στον έλληνα τεχνικό να δουλεύει παράλληλα στον σύλλογο και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τώρα φαίνεται πως οι Ρώσοι το συζητούν. Και η επιθυμία από τον ίδιο τον Ιτούδη παραμένει ίδια: να κάτσει στον πάγκο της Ελλάδας και μαζί της να επιχειρήσει να την επαναφέρει στα επίπεδα που την είχαμε συνηθίσει.

Ακόμα και αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που πιθανόν να υπάρξουν με τον Ιτούδη, ο Λιόλιος θα πρέπει να επιμείνει στην απόφασή του και να πάει σε επιλογή έλληνα προπονητή. Υπάρχουν κι άλλοι εκτός του Ιτούδη που μπορούν να… κουμαντάρουν το πλοίο. Ο Σφαιρόπουλος είναι ένας απ’ αυτούς. Ο Ελληνας γνωρίζει περισσότερο απ’ τον καθένα τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα για όλους μας, μπορεί εντός των αποδυτηρίων να εμπνεύσει και να δώσει κίνητρα στους παίκτες. Και το επίπεδο των προπονητών της χώρας μας είναι πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ψηλά τη δική μας αγορά όταν μένει «ορφανός» ο δικός τους πάγκος.