Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής με την έλευση τόσο του έμπειρου Ρούμπεν Πέρεθ, όσο και του Ραμόν Λούντκβιστ. Και ταυτόχρονα κράτησε τον Μαουρίσιο, ο οποίος είχε μια πολύ μεγάλη πρόταση στα χέρια του, αλλά οι Πράσινοι αρνήθηκαν να τον δώσουν έναντι 500.000 ευρώ που τους δίνονταν. Διότι δεν είχαν τον χρόνο για να τον αντικαταστήσουν, κάτι που δεν είναι παράλογο.

Παράλογη είναι η έως τώρα αξιοποίηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος είτε δεν ξεκινάει στην ενδεκάδα, όπως συνέβη τις δύο πρώτες αγωνιστικές, είτε γίνεται πρώτη αλλαγή όπως συνέβη απέναντι στον Αρη. Ο νεαρός χαφ, που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι της πρεμιέρας, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ και πρόλαβε να… πατήσει όλο το γήπεδο. Δίνοντας φρεσκάδα και άλλον «αέρα» στην ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά στους Ζωσιμάδες ήταν στον πάγκο, ενώ όταν ο Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύτηκε για την αρχική ενδεκάδα απέναντι στον Αρη, τον απέσυρε λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Την ώρα που ο Αλεξανδρόπουλος ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του και η αποχώρησή του επί της ουσίας… έκοψε τον Παναθηναϊκό στη μέση.

Ο Αλεξανδρόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του πριν από μερικούς μήνες και παρουσιαζόταν ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που οι Πράσινοι θα χτίσουν γύρω του. Επειτα από τρεις αγωνιστικές και με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζεται προβληματικός στη μεσαία γραμμή, ο νεαρός χαφ δεν στηρίζεται όσο θα έπρεπε και όσο αξίζει βάσει των όσων έχει δείξει κι εκείνος και οι άλλοι δύο χαφ του Παναθηναϊκού. Ακόμα και… ηλικιακά αν το δει κανείς, ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε τρεξίματα από το δίδυμο των Ρούμπεν – Μαουρίσιο. Δύο παικτών που έχουν «πατήσει» στα 32 τους χρόνια.