Πήγε τον περασμένο Ιανουάριο στη Γαλλία και τη Σεντ Ετιέν προκειμένου να τη βοηθήσει να κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Σαν προσωπική επιλογή του Ζακ Κλοντ Πιελ, ενός εκ των καλύτερων γάλλων προπονητών. Εκείνος ήταν που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Παπέ Αμπού Σισέ από τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να τον παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού. Και με ρήτρα 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παρουσία του σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού στους Πράσινους της Γαλλίας ήταν καθοριστική. Εγινε βασικός άμεσα, κατάφερε να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του να πετύχει τον στόχο της και δεν άργησε να εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Πιελ. Είχε 15 συμμετοχές και συνολικά 1.321 λεπτά, «αναγκάζοντας» τον προπονητή του να εισηγηθεί στη διοίκηση την αγορά του. Αλλά η ρήτρα αποδείχτηκε μεγάλη για τους διοικούντες την ομάδα, που δεν επιχείρησαν να μπουν σε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό, παρά την επιθυμία του ανθρώπου που κάθεται στον πάγκο τους.

Αφησε εντυπώσεις

Αυτή η πορεία του Σισέ στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής περιόδου στη Ligue 1 όχι μόνο τον διατήρησε στη μεταγραφική κουβέντα της γαλλικής αγοράς, αλλά διατήρησε και τις μετοχές του σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και έφερε μια σειρά από ομάδες να κοιτάζουν την περίπτωσή του. Πιο «θερμή»; Η Τρουά. Η οποία επιμένει να κοιτάζει την περίπτωση του σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού. Κι αν η πρώτη προσέγγιση έπεσε στο κενό, αυτό δεν στάθηκε ικανό για να τη σταματήσει. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη Γαλλία, η Τρουά θα επανέλθει σύντομα για τον σενεγαλέζο αμυντικό. Και η πρότασή της θα ξεπερνάει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καταφέρει αρχικά να μπει σε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ παραμένει διακαής πόθος της γαλλικής ομάδας για την ενίσχυσή της στην άμυνα προκειμένου να καταφέρει να σταθεί με αξιώσεις στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα η Τρουά έως τώρα έχει σπαταλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή της και θέλει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα κερδίσει με ευκολία την παραμονή. Πλην της Τρουά, πάντως, στη Γαλλία αναφέρουν πως και η Ρεν και η Νις έχουν επίσης στη λίστα τους τον ποδοσφαιριστή ο οποίος κάνει γερό… γκελ στη γαλλική αγορά.

Την ίδια ώρα ο Παπέ Σισέ δεν αγχώνεται για το μέλλον του, είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και έως τώρα έχει ξεκινήσει από εκεί που… σταμάτησε στη Γαλλία. Με καλές εμφανίσεις και εξαιρετική εικόνα τόσο απέναντι στη Νέφτσι Μπακού (έπαιξε έως και αριστερό μπακ – χαφ στο Μπακού) όσο και κόντρα στη Λουντογκόρετς την περασμένη Τρίτη. Ο Σισέ είναι μια επιλογή για τον Πέδρο Μαρτίνς, την ώρα που ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τόσο το μέλλον του σενεγαλέζου αμυντικού: κανείς δεν πωλείται αν η πρόταση δεν είναι στα επίπεδα που οι Ερυθρόλευκοι έχουν ορίσει. Και για τον Σισέ η τιμή εκκίνησης φαίνεται πως είναι τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Συνταγή πρόκρισης

Ο Πέδρο Μαρτίνς ασχολείται μονάχα με τον επαναληπτικό απέναντι στη Λουντογκόρετς, το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές του που βγάζουν ιδιαίτερο πάθος στην προπόνηση και ανυπομονούν για το παιχνίδι στη Βουλγαρία. Ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε το πρώτο ματς, αλλά έχει ένα… δεύτερο ημίχρονο την ερχόμενη Τρίτη. Και αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, θα έχει τον πρώτο λόγο, αφού είναι καλύτερη ομάδα από τους Βούλγαρους.

Ο Μαρτίνς αναμένεται να επιστρέψει σε… συνταγή πρόκρισης και να δούμε και πάλι τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Εγκαταλείποντας την ιδέα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και επαναφέροντας στη μεσαία γραμμή τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη (εφόσον ο τελευταίος είναι 100% έτοιμος) στο πλάι του Καμαρά. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει και με τον Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος εμφανίζεται επίσης ανυπόμονος για να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Νιγηριανός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δήλωσε έτοιμος για να βοηθήσει άμεσα, μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού και αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή που θα πετάξει για τη Βουλγαρία με στόχο την πρόκριση. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να δούμε τον Ονιεκούρου για πρώτη φορά να αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα είτε από το ξεκίνημα, είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, μιας και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οσον αφορά το μεταγραφικό τοπίο, ανοιχτό παραμένει το θέμα του αριστερού μπακ με τον Σέρτζιο Εσκουδέρο, ωστόσο αυτή τη στιγμή μπαίνει σε προτεραιότητα το παιχνίδι απέναντι στη Λουντογκόρετς. Ο παίκτης παραμένει ψηλά στα… ραντάρ του Ολυμπιακού, με την περίπτωσή του πάντως να παρουσιάζει δυσκολίες από τη στιγμή που είναι ελεύθερος.

Σύνθημα για την ανατροπή

Η πειραϊκή ΠΑΕ με ανάρτησή της στα social media έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. «Ο δρόμος για την πρόκριση περνάει από τη Βουλγαρία! Θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πρωταθλητές.