Για ακόμα μία φορά λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, εκείνο είναι στον… αέρα. Και για ακόμα μία φορά αυτό συμβαίνει λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Με πολλές από τις ομάδες να μην υπογράφουν την προκήρυξη μιας και δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Εχει να κάνει με το γεγονός πως πολλές από τις ομάδες δεν δέχονται τα χρήματα που τους προσφέρονται, διεκδικώντας περισσότερο. Σε μια διαδικασία που τους φέρνει περί το 1,3 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, χρήματα που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει έως και το μισό τους αγωνιστικό μπάτζετ.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν απάντηση στο γιατί θα έπρεπε να έρθει ένας τηλεοπτικός πάροχος και να τους προσφέρει περισσότερα χρήματα. Στην ανταποδοτικότητα δηλαδή που μπορεί να υπάρξει από πλευράς τους. Επιμένουν στην κεντρική διαχείριση, προφανώς γνωρίζοντας πως αν πάνε σε μεμονωμένη διαπραγμάτευση πιθανότατα θα πάρουν ακόμα λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που ήδη τους προσφέρονται. Και κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο πόλοι εντός λίγκας, με τους «μικρούς» να κατηγορούν τους «μεγάλους».

Με όλα αυτά η προκήρυξη του πρωταθλήματος, άρα και το ίδιο το πρωτάθλημα, εξακολουθεί να παραμένει στον αέρα. Και την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει νέα επαναληπτική γενική συνέλευση, όπου δεν απαιτείται τα 3/4 των ψήφων αλλά απλή πλειοψηφία. Και απομένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι έξι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ, που είναι οι Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης και αν θα επιχειρήσουν εκ νέου να μπλοκάρουν την προκήρυξη, βρίσκοντας συμμάχους κάποιες ομάδες που ήδη έχουν συμβόλαιο. H λογική λέει πως στο τέλος θα βρεθεί λύση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όμως το να υπάρχει για ακόμα μία χρονιά μία παρόμοια ιστορία αναδεικνύει ακόμα μια παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.