Ο ΠΑΟΚ ξεκινά απόψε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας στο Δουβλίνο την Μποέμιανς. Πρόκειται για μια αντίπαλο που είναι ξεκάθαρα στα μέτρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, επιστρέφοντας στην Ελλάδα με τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του, με τον Λουτσέσκου να έχει ωστόσο κάποιες σημαντικές απώλειες να διαχειριστεί. Ινγκασον, Κρέσπο και Αουγκούστο έμειναν εκτός αποστολής καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Μιλάμε για τρεις παίκτες που εφόσον ήταν υγιείς ήταν πολύ πιθανό να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα του αποψινού ματς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχήμα τώρα, όλα δείχνουν πως ο ρουμάνος τεχνικός καταλήγει σε ένα 4-2-3-1, με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Ο πορτογάλος φορ έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στα φιλικά, σκόραρε και έτσι εκτός απροόπτου θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τον ΠΑΟΚ στο ματς με τους Ιρλανδούς.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Χιμπέρνιαν, Ριέκα. Η ομάδα της Σκωτίας τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι και διαθέτει ένα μαχητικό και ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ έχει για μεγάλο όπλο την έδρα της.

Η Ριέκα τερμάτισε 3η στο περσινό πρωτάθλημα και έτσι κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2017 και μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο στην ιστορία της. Συνολικά, εκτός από το πρωτάθλημα του 2017, έχει κατακτήσει το εγχώριο Κύπελλο 6 φορές και το Σούπερ Καπ Κροατίας το 2014.

Στα μεταγραφικά τώρα, η υπόθεση που έχει «δουλευτεί» περισσότερο από τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά δεν είναι άλλη από του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, ο οποίος φαίνεται πως είναι προ των πυλών για να μεταγραφεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Αλ Χιλάλ επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία από την προετοιμασία της και πλέον φαίνεται πως η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις δύο πλευρές να ετοιμάζουν το «διαζύγιο». Στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν πως σύντομα το συγκεκριμένο μεταγραφικό σίριαλ θα έχει ευτυχή κατάληξη.