«e-ΛΙΑΝΙΚΟ». Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτό το πρόγραμμα «e-λιανικό» που επιχορηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop). Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και διασφαλίζοντας τη συνέχεια της οικονομικής τους δραστηριότητας. Ο προϋπολογισμός του Β’ κύκλου ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ και επιδοτούνται δαπάνες έως 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος. Εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν από τις 18/3/2020, επιδοτούνται άυλες δαπάνες μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμισή του.

RENEWABLE & STORAGE FORUM. Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος το συνέδριο «Renewable & Storage Forum» με αντικείμενο τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας. Θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του OTE ACADEMY στο Μαρούσι, με την υβριδική μορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model και η συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.Κεντρική θέση θα έχουν τα θέματα της αποθήκευσης ενέργειας, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο.Επίσης οι τεχνολογικές ξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το υδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.Θα συζητηθούν ακόμα θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Για τρίτη χρονιά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν το ΟΠΑ Run στο Πεδίον του Αρεως. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Πρωταρχικός στόχος και της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Πεδίου του Αρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Το ΟΠΑ Run είναι ένας αγώνας ανοιχτός για όλους, για καθηγητές, προσωπικό, φοιτητές και αποφοίτους του ΟΠΑ, αλλά και για οποιονδήποτε φίλο του τρεξίματος και της πόλης.Το 3ο ΟΠΑ Run τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ΟΠΑ ως δράση του προγράμματος εθελοντισμού «AUEB Volunteers», καθώς η οργανωτική του ομάδα αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες και φοιτητές του πανεπιστημίου.Φέτος, για πρώτη φορά η διοργάνωση εστιάζει ιδιαίτερα στη σημασία προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στην ανακύκλωση, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τον κοινωνικό της αντίκτυπο.