Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου επιστρέφει αυτόν τον Αύγουστο, πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας του νησιού (1-20 του μήνα). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραστάσεις και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Μυρτώ Αλικάκη, o Μανώλης Δούνιας, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Γιάννης Κακλέας, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Μαίρη Μηνά, ο Γιάννης Μπέζος, η Νατάσα Μποφίλιου (φωτογραφία), ο Αρης Σερβετάλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, καθώς και τα Σύνολα Πνευστών της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Μουσικό Σύλλογο Ανδρου, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ με το συγκρότημα ΣΤΙΧΟΙΜΑ, ο Θίασος Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού.

Επίσης, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη θεματική. Γι’ αυτό και η έναρξη γίνεται την ερχόμενη Κυριακή στις 21.00 με τη συναυλία «1821-2021: 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» των Συνόλων Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ με τη Μεικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του ΜΟΥΣΑ -διοργάνωση ΜΟΥΣΑ -, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη ο «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, που παρουσιάστηκε ήδη στην Επίδαυρο. Σειρά έχουν ο «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια (5/8), η θεατρική παράσταση «Νικήρατος» της Ευανθίας Καΐρη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση (9/8), η ομιλία με θέμα «Θεόφιλος Καΐρης: Μια οδύσσεια ιδεών» με ομιλητή τον ακαδημαϊκό και ομότιμο καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλη Κιτρομηλίδη – διοργάνωση Καϊρείου Βιβλιοθήκης (10/8) -, η παιδική παράσταση «Το παραμύθι της Οδύσσειας – Ο Καραγκιόζης στο νησί του Κύκλωπα» του Θιάσου Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού (13/8) κ.ά.

Η διοργάνωση γίνεται και φέτος από την ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου», με την υποστήριξη ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και τελεί υπό την υποστήριξη και αιγίδα του Δήμου Ανδρου. Προπώληση εισιτηρίων στο http://www.ticketservices.gr. Πληροφορίες www.festivalandros.gr.