Πολλοί αναγνώστες έχουν εκφράσει το τελευταίο χρονικό διάστημα παράπονα στη στήλη, καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας, για τις αντικρουόμενες γνώμες που διαβάζουν στις σελίδες της αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα και τη στάση που οφείλει να κρατάει στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής η χώρα.

Η διεύθυνση των «ΝΕΩΝ» ακούει με προσοχή αυτού του είδους την κριτική που ασκείται στο περιεχόμενο του φύλλου. Ωστόσο, για όλους όσοι την απαρτίζουν η προβολή πολλών και ενίοτε διαμετρικά αντίθετων απόψεων θεωρείται καθήκον. Γιατί είναι καθήκον των «ΝΕΩΝ» να υπηρετούν μια βασική αρχή της δημοκρατίας: εκείνη της ελευθερίας του λόγου που επιτρέπει στους συντάκτες και στους συνεργάτες τους – αλλά και στους επισκέπτες αρθρογράφους τους – να εκφράζουν την προσωπική τους θέση πάνω στα γεγονότα της επικαιρότητας, ώστε καθεμία και καθένας από το αναγνωστικό μας κοινό να έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει τελικά τη δική του άποψη, μελετώντας όσα λένε οι μεν και όσα παραθέτουν οι δε.

Η μονοφωνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Τύπος. Γι’ αυτό και η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα συνεχίσει να σέβεται έμπρακτα τον πλουραλισμό, δίνοντας σε όλους όσοι αρθρογραφούν σε αυτή την ευκαιρία να διατυπώνουν χωρίς παρεμβάσεις τις απόψεις τους. Ακόμη κι αν η άποψη του ενός αποδομεί ή αναιρεί εκείνη του άλλου – άλλωστε μια τέτοια διαδικασία διαλόγου μόνο ως πλούτος μπορεί να χαρακτηριστεί για μια έντυπη έκδοση.