Ο Ολυμπιακός προχωράει σε μια μεταγραφή την οποία επιχείρησε και πριν από τρία καλοκαίρι, αλλά τότε η γερμανική Μάιντς ήταν εκείνη που… έσπασε τα ταμεία της για να τον πάρει από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κουντέ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Γερμανών και για περίπου 2,5 χρόνια και μέχρι την αλλαγή προπονητή ήταν βασικός και αναντικατάστατος για την ομάδα του. Κομβικός ποδοσφαιριστής για τη λειτουργία της, παίκτης – κλειδί κυρίως για το μεσοαμυντικό κομμάτι. Με πολλά τρεξίματα, μαθημένος στην ποδοσφαιρική σχολή της Ατλέτικο και με τον Τσόλο Σιμεόνε να έχει δώσει τις… ευλογίες του και να έχει μιλήσει για εκείνον με κολακευτικά σχόλια.

Οι συγκυρίες που εκμεταλλεύεται ο Ολυμπιακός είναι ιδανικές για μια μεταγραφή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο και τον ανταγωνισμό εντός ομάδας και το επίπεδο του Ολυμπιακού στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Κουντέ είναι από τους ποδοσφαιριστές που αρέσουν στον προπονητή. Διότι είναι παίκτης προπονητή. Και ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τι παίκτη βάζει στο ρόστερ του. Γι’ αυτό και επέμεινε στην απόκτησή του, παρακολουθώντας την πορεία του ποδοσφαιριστή από τότε που για πρώτη φορά το είχε ρίξει στο τραπέζι των διοικούντων την ΠΑΕ.

Εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο Κουντέ είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Κάτι πολύ σημαντικό για τα αποδυτήρια και για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε ένα σύνολο που πρώτα είναι οικογένεια και μετά ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Καμερουνέζος ήταν από τους πρώτους υπέρμαχους του κινήματος «Black lives matter», ύψωσε ανάστημα όταν οπαδός της Μάιντς έστειλε επιστολή στην ομάδα πως θα επιστρέψει το εισιτήριο διαρκείας επειδή υπάρχουν πολλοί μαύροι παίκτες και ήταν εκείνος που του απάντησε. «Δεν σε θέλουμε ούτε εμείς», ήταν το μήνυμά του προς τον οπαδό της ομάδας.